Açık bankacılık ödeme platformu Token.io, 40 milyon dolar yatırım aldı

Token.io'nun 40 milyon dolarlık yatırım turu Cota Capital ve TempoCap'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Açık bankacılık ödeme platformu Token.io, 40 milyon dolar yatırım aldı

Bankacılık ve finans dünyasının geleceği olarak görülen açık bankacılık girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Bu girişimlerden biri olarak karşımıza çıkan Birleşik Krallık merkezli Token.io, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Token.io tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 40 milyon dolar yatırım aldı. Token.io'nun 40 milyon dolarlık yatırım turu Cota Capital ve TempoCap'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.

Yatırım turuna, Cota Capital ve TempoCap haricinde ise Element Ventures, MissionOG, PostFinance ve şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Octopus Ventures, Opera Tech Ventures ve SBI Investments da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Token.io, geçtiğimiz yılın Ocak ayında B serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım da almıştı. Alınan 40 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Token.io'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 90 milyon dolara ulaştı. Girişimin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

2016 yılında Marten Nelson, Steve Kirsch, Todd Clyde ve Yobie Benjamin tarafından Londra'da kurulan Token, geleneksel ödeme yöntemlerinden banka ödemelerine geçişi sağlayan açık bankacılık ödeme platformu olarak hizmet sunuyor.

Sahip olduğu API ile birlikte ödemelerin yapılmasını sağlayan Token'ın müşterileri arasında ise BNP Paribas, HSBC, Mastercard, Nuvei, Paysafe, Ecommpay, Rewire, Coingate, Raypd, Sonae Universo, Volt ve Vyne gibi önemli markalar yer alıyor. Token, API'ı ile birlikte 16 ülkede hizmet veren binlerce bankaya ulaşabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.