Karbon salınımına odaklanan Pachama, Ellen DeGeneres ve Alexis Ohanian gibi isimlerden 55 milyon dolar yatırım aldı

Verdiği hizmetle şirketlere karbon salınımı konusunda daha duyarlı olma fırsatı sunan Pachama, Future Positive tarafından yönetilen Seri B turda 55 milyon dolar yatırım aldı.
Karbon salınımına odaklanan Pachama, Ellen DeGeneres ve Alexis Ohanian gibi isimlerden 55 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzde sürdürülebilirliği artıran, küresel ısınmanın önüne geçmeyi hedefleyen, odağına dünyayı ve doğayı alan girişimler her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bizler fark etmesek bile doğa artık zor zamanlardan geçiyor, yazın günlerce süren yangınlar, kışın mevsimlerin yerinden oynamış olması da aslında bunun kanıtı. Yıllardır aktivistler bu konuya dikkat çekmeye çalışıyor, ancak hem hükümetlerin yetersizliği hem de halkların bilinçsiz tutumları nedeniyle artık bazı konularda daha sıkı önlemler almak gerekiyor ve bu konuda sadece bireylere değil, devletlere, çok uluslu şirketlere ve hatta girişimlere de bazı görevler düşüyor. 

Karbon kredisi nedir?

Pachama bu kapsamda faaliyet gösteren girişimlerden biri. Pachama'nın yaptığı işi anlatmak için "karbon kredisi"nin tanımını yapmak gerekiyor. Karbon kredisi, bireylerin veya şirketlerin kendi karbon ayak izlerini sıfırlamak üzere kullandıkları bir sistem. Bu krediler, sera gazı emisyonu azaltımı yapan bir faaliyetin yaptığı her bir ton karbondioksite eş değer sera gazı azaltımını tebliğ etmek için kullanılan emisyon azaltımı olarak karşımıza çıkıyor. Bu kavramın hayatlarımıza girişi de Kyoto protokolünün imzalanması ile gerçekleşti.

Protokol, taraf ülkelerin sera gazı salınımları için ulusal kotalar belirledi. Kotalarını aşmak istemeyen gelişmiş ülkeler ve çevresel olarak duyarlı kuruluşlar ile Türkiye gibi protokolü imzalamamış gönüllü ülkeler arasında karbon kredisi alışverişi başladı. Yani karbon kredisi tanımı özünde bu şekilde.

2018 yılında Diego Saez-Gil ve Tomás Aftalion tarafından San Francisco'da hayata geçirilen Pachama, uydu görüntüleri, uzaktan algılama ve makine öğrenimindeki en son gelişmelerden yararlanarak ormanlarımızda depolanan karbonu, benzeri görülmemiş bir hassasiyetle ölçüyor ve zaman içinde ormandaki büyümesini izliyor. Pachama platformu aracılığıyla sorumlu şirketler, Pachama'nın titiz değerlendirme süreci tarafından doğrulanan yüksek kaliteli orman koruma projelerine güvenle yatırım yapabiliyor. Aslında Pachama, şirketlere daha duyarlı olma fırsatı sunuyor. 

55 milyon dolar yatırım 

Şirket şimdi de Future Positive tarafından yönetilen Seri B turda 55 milyon dolar yatırım aldı. Tura Breakthrough Energy Ventures, Plus Capital, ReGen Ventures, 20VC ve LowerCarbon Capital gibi şirketlerin yanı sıra Reddit'in kurucusu Alexis Ohanian, televizyon programcısı Ellen DeGeneres ve oyuncu Portia De Rossi gibi isimler de katıldı. Yeni yatırım sonrasında Future Positive'in kurucu ortağı Fred Blackford da Pachama'nın Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.

Pachama, aldığı yatırımı karbon piyasalarına kalite, bütünlük ve ölçek getirmek için orman karbon kredisi doğrulamasına bilimsel olarak titiz, teknoloji tabanlı bir yaklaşım oluşturmaya devam etmek için kullanmayı planlıyor. Yatırım, şirketin yetenek kazanımını desteklemeye, hem kurumsal hem de orman geliştiricilerine ulaşma çabalarını genişletmeye, araştırma ve geliştirmeyi hızlandırmaya, yeni orman projelerinin oluşumunu hızlandırmaya ve karbon piyasalarını dönüştürmek için gereken teknolojiyi ölçeklendirmeye yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.