Karbondioksitten et üreten girişim: Air Protein

Air Protein'in temelde yaptığı şey ise nefes alıp verirken ortaya çıkan karbondioksit gazını et üretmek için kullanmak.
Karbondioksitten et üreten girişim: Air Protein

Food Tech; gıda tasarımı, üretimi, seçimi, dağıtımında verimlilik ve sürdürülebilirlik yaratmak için teknolojiden nasıl yararlanılabileceğini araştıran sektör olarak tanımlanıyor. 2027'de 342 milyar dolara çıkması beklenen sektörün asıl amacı küresel açlık sorununu ortadan kaldırmak. 

Bunlar arasında oldukça ilginç teknolojiler geliştiren girişimler bulunuyor. 2019 yılında kurulan ABD merkezli gıda teknoloji şirketi Air Protein de bunlardan biri... Geçen Aralık ayında 32 milyon dolar yatırım alan şirket, CO2 (karbondioksit) kullanarak “ete” alternatif protein ürünleri üretiyor.

Şirket, üretim için fermantasyon tankları kullanıyor. Air Protein'in temelde yaptığı şey ise nefes alıp verirken ortaya çıkan karbondioksit gazını et üretmek için kullanmak. Lisa Dyson tarafından faaliyete geçirilen şirketin teknolojisi 1960'lı yıllara uzanıyor. 

Geçen Şubat ayında Better Dairy'nin 22 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. İngiltere merkezli şirket; hayvansız maya fermentasyonu ile süt üretimi yapıyor. Better Dairy, mozerella gibi yumuşak yapılı peynir üretimine odaklanıyor.

Ayrıca bu yatırım haberinden iki ay önce foodtech girişimi The Every Co.'nun 175 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Toplam yatırım miktarını 233 milyon dolara çıkaran şirketin. yeni yatırımı üretim süreçlerini şekillendirmek için kullanılacağını söylemiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.