Google Asistan, güvenliği tehdit altında olan şifreleri kolayca değiştirmenizi sağlayacak

Geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana kısıtlı sayıda kullanıcı ile test edilen özellik, bugün edindiğimiz bilgilere göre kademeli olarak tüm kullanıcılara açılacak. 
Google Asistan, güvenliği tehdit altında olan şifreleri kolayca değiştirmenizi sağlayacak

İnternet ve teknoloji dünyasının en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan siber saldırılar, hesap bilgilerimizin güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Kullancıları daha güvenli bir internet deneyimi sunmak isteyen Google, geçtiğimiz yıl şifre güvenliği ile ilgili yeni bir özellik duyurmuştu.

Google tarafından aktarılan bilgilere göre Chrome ve Google Asistan için sunulan yeni özellik, güvenliği tehdit altında olan şifrelerin çok daha kolay bir şekilde değiştirilmesini sağlıyor. Geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana kısıtlı sayıda kullanıcı ile test edilen özellik, bugün edindiğimiz bilgilere göre kademeli olarak tüm kullanıcılara açılacak. 

Hatırlatmak gerekirse Google'ın internet tarayıcısı olan Chrome, uzun süredir kullanıcılarına güvenliği tehdit altında olan şifreler ile ilgili bildirimler gönderiyor. Şifre güvenliğine Google Asistan'ı da dahil eden şirket, güvenliği tehdit altında olan bir şifre tespit ettiğinde kullanıcısını Google Asistan bildirimi ile uyaracak.

Kullanıcıların karşısına çıkan bildirim içinde şifreyi otomatik olarak değiştirme seçeneği de sunuluyor. Bu seçeneği takip eden kullanıcılar, Google Asistan'ın desteği ile birlikte saniyeler içinde şifrelerini değiştirebilecek. Söz konusu özelliğin şu an için sadece destek verilen belirli web siteleri için çalıştığını da ekleyelim.

Google Asistan ile otomatik şifre değiştirme özelliğinin ilk etapta hangi ülkeler için kullanıma sunulacağı ile ilgili ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.