Sağlık girişimi AI Medical Service, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı

İki girişimci Tomohiro Tada, Yamauchi Yoshiyuki tarafından 2017 yılında kurulan şirket, mide kanseri başta olmak  üzerine sindirim sistemi hastalıklarına odaklanıyor.
Sağlık girişimi AI Medical Service, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi AI Medical Service, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı. Japonya merkezli şirketin yatırım turuna, Globis Capital Partners, World Innovation Lab ve Incubate Fund katıldı. Yeni gelen yatırım, tıbbi kurumlarla ortak Ar-Ge çalışmaları yürütmek için kullanılacak.

İki girişimci Tomohiro Tada, Yamauchi Yoshiyuki tarafından 2017 yılında kurulan şirket, mide kanseri başta olmak  üzerine sindirim sistemi hastalıklarına odaklanıyor. Bunun için geliştirdiği yapay zeka teknolojisi destekli araç sayesinde bu hastalıkları erken teşhis edebiliyor. Şirketin amacı, erken teşhis sayesinde vakalardaki ölüm oranını düşürmek. 

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünya genelinde 2020'de, 19 milyon 292 bin 789 kişiye kanser teşhisi konuldu. 9 milyon 958 bin 133 kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Kanser türleri arasında en sık rastlanan tür ise sindirim sistemiyle ilgili olanlar...

Hatta en uzun ömürlü insanların yaşadığı Japonya'da en sık görülen kanser türü olarak ön plana çıkıyor. Bu hastalık erken teşhis edildiğinde tedavi edilebildiği için bu alanda çalışan şirketler dikkat çekiyor. 

Japon bilişim ve elektronik firması NEC, bu alana odaklanan yapay zeka yazılımı olan WISE VISION Endoskopi'yi geçen yıl tanıttı. Çinli girişim Wision AI, Kasım ayında yine yapay zeka destekli polip algılama yazılımı EndoScreener'ı piyasaya sundu. 

Bir taraftan yapay zeka teknolojisi klinik deney, yeni ilaç keşfetme sürecinde ve herhangi bir hastalık için tanı koyma ve klinik uygulamaları açısından önem taşıyor. Bu alana odaklanan şirketler dikkat çekiyor. Geçen haftalarda "dijital ikiz" hizmeti geliştiren girişim Unlearn.AI, 50 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.