EGİAD Melekleri’nin yatırımcılarının arasında yer aldığı ve kuruculuğunu gerçekleştirdiği, oyun sektörüne yönelik yeni bir fon olan Youcan Games, EGİAD Melekleri tarafından oyun girişimcilerinin kendi şirketlerini kurması için onlara yatırım, teknik uzmanlık ve aynı zamanda stratejik partner Ruby Games ile yayıncılık desteği vermek üzere "Oyun Yatırım Şirketi" olarak faaliyetlerine başladı.
"Founder Studio" olarak faaliyet gösteriyor
Sektörde yatırımcı olup girişimlere yardımcı olan şirketler "Venture Studio" adıyla anılıyor. Youcan Games ise girişimci ekiplere kendi işlerini kurma fırsatını verdiği bir yapıda çalıştığı için kendisini “Kurucu” anlamına gelen "Founder Studio" olarak konumlandırıyor. Founder Studio bünyesine alınması hedeflenen girişimciler belirli bir süre Youcan Games’in finansal destekleri ve data alanındaki yönlendirmesi ile kısa zamanda oyun sektörüne oyun üretecek hale gelip oyunlarını test edebilme ve kendi şirketlerinin sahibi olarak yayınlama imkanı bulabiliyor.
Youcan Games Yatırım ve Yönetim Lideri Levent Kuşgöz, özellikle hyper casual oyunları geliştirme tutkusu olan tüm birey ve ekipleri kurdukları modele davet etti ve şirketleşme ve başarılı oyun geliştirme süreçlerinde gerekli olan tüm finansman ve teknik uzmanlık desteklerini koşulsuz bir şekilde sağlayacaklarını belirtti.
Youcan Games projesinin, başlangıcında ve icrasında yer alan Arda Ürper, Hüseyin Kadıoğlu, Cem Elmasoğlu, Rasim Kurum, Melisa İtmeç ve Arda Yılmaz ile birlikte toplamda 1 yıllık bir ön çalışmanın eseri olduğunu belirten Kuşgöz, sektöre hızlı bir giriş yapan Youcan Games girişimci ekiplerinin DEPARK - Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı'nda çalışmalarına başladığını aktardı.
Ruby Games ile iş birliği yapıldı
Son dönemde Türkiye’deki oyun girişimlerinin yakaladığı başarı ivmesine dikkat çeken Kuşgöz, uzun bir süredir oyun sektörünü yakın mercek altına aldıklarını ve Türkiye’deki bu yüksek başarı potansiyelinin alışılagelmiş seri prototip üretme baskısıyla zarar görmeye başladığını düşündüklerini belirtti. Gelirini prototip üretme sistemine bağlayan oyun girişimlerinin asıl hedefleri olan başarılı oyun şirketleri olma yolundan uzaklaşarak prototip ya da video içeriği hazırlayan yapılara dönüştüğünü gözlemlediklerini belirten Kuşgöz bu şekilde ilerleyen girişimlerin önceliklerini ve hedeflerini kaliteli, başarılı oyunlar geliştirmek olarak değil, daha fazla sayıda prototip üretmek olarak belirlemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.
Bu kapsamda oyunların yayınlanması konusunda Ruby Games ile iş birliği yaptıklarını aktardı ve bu stratejik destek modelinde oyun girişimlerinin hedeflerini daha net görmelerini ve insiyatif odaklı değil veri odaklı oyun fikirleri oluşturmalarını sağladıklarını belirtti.