Vergi dosyalama sistemlerini basitleştiren Taxfix'in değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı

Karmaşık vergi dosyalama sistemlerini basitleştirmek isteyen ve böylece vergi beyannamelerini herkes için erişilebilir kılmayı hedefleyen Berlin merkezli Taxfix, 220 milyon dolar yatırım aldı.
Vergi dosyalama sistemlerini basitleştiren Taxfix'in değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı

Karmaşık vergi dosyalama sistemlerini basitleştirmek isteyen ve böylece vergi beyannamelerini herkes için erişilebilir kılmayı hedefleyen Berlin merkezli Taxfix, Teachers’ Venture Growth'un liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı. Tura Index Ventures, Valar Ventures, Creandum ve Redalpine'in de katılırken, şirketin değerlemesi aldığı yatırımla 1 milyar dolara ulaştı. Bu da Taxfix'in unicorn şirketler sınıfına dahil olmasını sağladı.

2017 yılında Mathis Büchi ve Lino Teuteberg tarafından kurulan Taxfix, kullanıcılara açık sorular sorarak vergi beyannameleri konusunda kullanıcıya yol gösteriyor. Olasılıkları otomatik olarak kontrol eden platform, vergi dairesinden ücretsiz olarak ne kadar talep edilebileceğini de hesaplıyor. Asıl amacı kullanıcıya zamandan tasarruf ettirmek olan Taxfix, kişilerin yalnızca vergi durumlarıyla ilgili soruları yanıtlayacağını belirtiyor ve şirket, vergi verilerini güvenli bir şekilde iletiyor.

Vergi durumunu kontrol etmek için uygulamayı kullanmak ücretsiz. Bunu yapmak için ise bir maaş bordrosunun anlık görüntüsünün alınması ve birkaç ayrıntının doldurulması yeterli oluyor; Taxfix işin geri kalanını hallediyor. Daha sonra bireysel olarak vergileri dosyalamak için 39,99 euro, evli çiftler için ise 59,99 euro ücret talep ediyor. 

Kullanıma açıldığından beri uygulamanın ne kadar indirildiği net bir şekilde paylaşılmadı, ancak bu sayının milyonlar ile ifade edilebileceği belirtiliyor. Taxfix, bugüne kadar 1 milyar doların üzerinde vergi iadesi yaptı. 

Şu anda Almanya, İspanya ve İtalya'da faaliyet gösteren şirket, aldığı yeni yatırımı ürünlerini geliştirmek, aynı zamanda yeni ülkelere açılmak için kullanacağını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.