Sanal doktor asistanı Impiricus, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Impiricus, Sandy Donaldson ve  Osama Hashmi tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, yapay zeka teknolojini kullanarak doktorların hastalıklara doğru ilaç ve uygun tedavi bulmasına yardımcı oluyor.
Sanal doktor asistanı Impiricus, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Sağlık sektöründe kullanılan yapay zeka teknolojisinin öncelikli amacı hastalıkları önlemek. Bir taraftan tedavi teknikleri ile hasta sonuçları arasındaki ilişkileri analiz ediyor. Yapay zeka teknolojisi, Covid-19 salgınının ortaya çıkmasıyla virüsün yayılımını daha kolay ve etkili takip edilmesini sağladı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre yapay zeka destekli sanal doktor asistanı olarak tanımlanan Impiricus, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı. Tohum yatırım turu, FCA Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. Atlanta merkezli şirketin yatırım turuna Surface Ventures katıldı.

Şirket, Sandy Donaldson ve  Osama Hashmi tarafından faaliyete geçirildi. Impiricus, yapay zeka teknolojini kullanarak doktorların hastalıklara doğru ilaç ve uygun tedavi bulmasına yardımcı oluyor.

Geçen sene faaliyete geçen şirket, bir pazar yeri olarak konumlanıyor. Doktorlar doğru kaynaklara erişmek ve potansiyel tedavileri bulmayı sağlıyor. İlaç şirketleri de doktorlara bilgi ve kaynak sunuyor. Doktorlara eğitim kaynakları sağlayan platform, daha düşük maliyetli ilaçlar bulmak için özel eczaneler ve üreticilerle çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde yapay zeka destekli sağlık girişimi Mendel 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. 2017 yılında kurulan şirketin yatırım turu, DCM'nin katılımıyla Oak HC/FT tarafından yönetildi. Karim Galil, Ruchi Deshpande ve Wael Salloum tarafından faaliyete geçen Mendel, şimdiye kadar 65,4 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge ve İK süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. Adını modern genetik biliminin kurucusu Gregor Mendel'den alan şirket, EHR yani elektronik sağlık kaydı gibi yapılandırılmamış klinik bilgileri anlamlandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.