Gençler için fintech uygulaması Copper, 29 milyon dolar yatırım aldı

Gençler için fintech uygulaması Copper, A serisi yatırım turunda Fiat Ventures liderliğinde 29 milyon dolar yatırım aldı.
Gençler için fintech uygulaması Copper, 29 milyon dolar yatırım aldı

Gençler için fintech uygulaması Copper, A serisi yatırım turunda 29 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Fiat Ventures liderlik etti. Yatırım turuna Panoramic Ventures, Insight Partners, Invesco Private Capital ve şirketin mevcut yatırımcıları katılım gösterdi.

Bu noktada girişimin 9 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını hatırlatalım. Copper'ın şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 42.3 milyon dolara ulaştı. 

Copper'ın faaliyet alanı ve öne çıkan verileri

Stefan Berglund ve Eddie Behringer tarafından 2019 yılında kurulan Copper, kişiselleştirilmiş banka kartları, Apple Pay, Google Pay ve Samsung Pay gibi dijital cüzdan desteği ve 50 bin ATM'ye erişim sunuyor. 

Ebeveynlerin gençlere para göndermesini ve harcama kontrolü gerçekleştirmesini sağlayan Copper, aynı zamanda gençlerin iş yeri ya da arkadaşlar gibi başka kaynaklardan da ödeme almasını kolaylaştırıyor. Girişim, sunduğu önerilerle gençleri bütçe yönetimi ve birikim hesapları gibi konularda bilgilendiriyor.  Copper'ın iş modelinin yanı sıra büyüme verileriyle de dikkat çektiğini söyleyelim. Ekim ayında 350 bin kullanıcıya ev sahipliği yapan girişim, şu anda 800 bin kullanıcıya ulaşmış durumda.

Copper'ın gelecek planları

Copper, uygulamasına yatırım özellikleri eklemeyi planlıyor. Gençlerin Robinhood'a gösterdiği ilginin farkında olan ekip, bu alanda ebeveynlerinin geri bildirimlerini de topladı. Girişim, gençlerin yatırım süreçleri hakkında bilgi ve deneyim kazanabileceği güvenli bir ortam sunmak istiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.