Geliştiricilerin temiz kod yazmalarını sağlayan SonarSource, 412 milyon dolar yatırım aldı

SonarSource, Advent International ve General Catalyst'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 412 milyon dolar yatırım aldı. Insight Partners'ın da katıldığı tur sonrası şirketin değerlemesi 4.7 milyar dolara ulaştı.
Geliştiricilerin temiz kod yazmalarını sağlayan SonarSource, 412 milyon dolar yatırım aldı

Kodların diğer yazılımcılar tarafından da kolay okunup anlaşılması ve üzerinde rahat bir şekilde geliştirme yapabilmeleri anlamına gelen "temiz kod" (clean code) özelinde faaliyet gösteren SonarSource, Advent International ve General Catalyst'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 412 milyon dolar yatırım aldı. Insight Partners'ın da katıldığı tur sonrası şirketin değerlemesi 4.7 milyar dolara ulaştı. Permira’nın Growth Opportunities Fund'ı da yeni yatırım turuna katıldı.

2008 yılında, Freddy Mallet, Olivier Gaudin ve Simon Brandhof tarafından Cenevre'de hayata geçirilen SonarSource, geliştiricilerin ve geliştirme ekiplerinin temiz kod yazmasına ve mevcut kodu organik olarak düzeltmesine olanak tanıyor. Şirketin SonarLint, SonarCloud ve SonarQube gibi açık kaynak ve ticari çözümleri 29 programlama dilini destekliyor.

Beş milyondan fazla geliştirici tarafından kullanılan SonarSource'un yazılımı sürekli olarak güncellendiği için, şirket, yalnızca temiz kodun doğrudan geliştirme sürecine dahil edilmesini sağlayarak kod tabanının genel sağlığını sistematik olarak iyileştiriyor. Bu da önemli ölçüde kaynak ve zaman tasarrufu sağlıyor. Böylece geliştiriciler yenilik yapmaya, daha iyi ürünler sunmaya ve müşteri deneyimini iyileştirmeye odaklanabiliyor.

SonarSource, son dört yılda ticari müşteri tabanını yüzde 2 binden fazla artırdı. Platform, dünya çapında 300 binden fazla kuruluş tarafından kullanılıyor. 80 tane Fortune 100 şirketi platformu kullanıyor. IBM, Microsoft, Barclays, Alphabet ve NASA, günümüzde SonarSource kullanan başlıca kuruluşlar arasında yer alıyor.

Şirket, kısa bir zaman sonra 1 milyar dolar gelire ulaşmak üzere ve aldığı yatırımı da bu kapsamda yeni pazarlara açılmak ve ekibini genişletmek için kullanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.