Elektrikli scooter girişimlerinin Türkiye'deki ziyaretçi sayıları

Kolay kullanımı ve düşük maliyeti ile dikkat çeken e-Scooter’lar, Türkiye’de beklentilerin üzerinde bir ilgiyle karşılaştı. Bu alanda öne çıkan markalar Martı, BinBin ve Link oldu.
Elektrikli scooter girişimlerinin Türkiye'deki ziyaretçi sayıları

Araştırma şirketi Gemius, elektrikli scooter uygulamalarını mercek altına aldı. Mobil uygulama üzerinden kolayca kiralanabilen e-Scooter'lara gösterilen büyük talebi, uygulamaların ziyaretçi sayısı da doğruluyor. 

Gemius Audience'ın 14 Mart - 14 Nisan 2022 tarih aralığını kıstas alan verilerine bakıldığında Martı, BinBin ve Link'in toplamda 4.4 milyon ziyaretçi sayısına ulaştığı dikkat çekiyor. 

Demografik dağılım

E-scooter kullanımında demografik dağılıma bakıldığında e-Scooter uygulamalarının ağırlıklı olarak 18-44 yaş aralığında bulunan kullanıcıların ziyaret ettiği görülüyor. Söz konusu uygulamalara en çok ilgi ise 25-34 yaş aralığındaki kullanıcılar tarafından gösteriliyor. 

Demografide cinsiyet dağılımı

Cinsiyet dağılımına bakıldığında ise arada kayda değer bir fark bulunmuyor. Gemius Audience'ın verilerine göre erkeklerin oranı yüzde 50.1, kadınların ise yüzde 49.9 olarak öne çıkıyor. 

E-scooter uygulamalarında öncü konumundaki Martı'yı ağırlıklı olarak 25-34 yaş aralığındaki kullanıcılar tercih ediyor. Yine cinsiyet dağılımı dikkate alındığında da önemli bir fark bulunmuyor. Martı'yı tercih eden kadın kullanıcıların oranının yüzde 50.4 seviyesinde olduğunu belirtelim.

Bir başka popüler e-Scooter uygulaması olan BinBin'e ise 25-34 yaş aralığındaki kullanıcılar büyük ilgi gösteriyor. Cinsiyet dağılımı söz konusu olduğunda da erkek kullanıcıların oranı yüzde 51 seviyesinde. Bu bağlamda cinsiyet dağılımında büyük bir fark olmadığını söyleyebiliriz. 

KREATİFLERE GÖRE ÖNE ÇIKAN E-SCOOTER UYGULAMALARI

Elektrikli Scooter kullanımında markalar arası rekabet artarken, markalar, reklam gösterimlerine de ağırlık vermeye başladı. YouTube, Facebook ve Instagram'da daha çok e-Scooter reklamı görülmeye başladı.  Gemius Adreal, kreatiflere göre e-Scooter uygulamalarının öne çıkan isimlerini belirledi.

BinBin; YouTube uygulaması özelinde öne çıkan isim olarak konumlandı. Link ve Martı da Instagram üzerinden reklam gösterimlerine ağırlık verdi.

Her iki marka da kreatifleriyle dikkat çekti. E-scooter platformlarının aynı zamanda önemli iş birliklerine de gittiği görüldü. Bu kapsamda Martı'nın Migros ile iş birliği çerçevesinde "Martı Kodları Migros’ta” kreatifi dikkat çekti. Gemius’un verileri e-Scooter’lara olan ilginin artmaya devam edeceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.