Amazon'un 1 milyar dolarlık "Industrial Innovation Fund" ile yatırım yaptığı ilk 5 girişim

Şimdi ise Amazon Industrial Innovation Fund ile yatırım yapılan ilk girişimler belli oldu. Bu girişimlere yapılan yatırım miktarları açıklanmadı.
Amazon'un 1 milyar dolarlık

Amazon, geçtiğimiz günlerde tedarik zinciri, fulfillment ve lojistik teknolojilerine odaklanarak yatırımlar yapacağı 1 milyar dolarlık Amazon Industrial Innovation Fund'ı duyurmuştu. Amazon’un dünya çapında kurumsal gelişimden sorumlu başkan yardımcısı Alex Ceballos Encarnacion, bu fonun depo ve lojistik çalışanlarının teslimat hızını artıracak ve deneyimlerini daha da iyileştirecek yeni teknolojilere odaklanacağını söylemişti. 

Amazon Industrial Innovation Fund ile Amazon, tekrarlayan görevleri yerine getiren robotik kollar ve daha büyük öğelerin taşınmasına yardımcı olabilecek otomasyon araçlar da dahil olmak üzere, kendi operasyonlarına iyileştirmeler eklemesine yol açan yapay zeka ve robotik alanındaki önceki yatırımlarını geliştirmeyi de amaçlıyor.

Amazon, 2020 yılında da iklim teknolojilerine yatırım yapmak için 2 milyar dolarlık bir fon ayırmış ve bu fonla CMC Machinery, Pachama, Redwood Materials, Resilient Power, Rivian, TurnTide Technologies, BETA Technologies, Ion Energy, ZeroAvia ve Infinium şirketlerine yatırım yapmıştı.

Şimdi ise Amazon Industrial Innovation Fund ile yatırım yapılan ilk girişimler belli oldu. Ancak bu girişimlere yapılan yatırım miktarları açıklanmadı.

Amazon'un yeni fonu ile yatırım yaptığı ilk 5 girişim şöyle:

Agility Robotics

2015 yılında Damion Shelton, Jonathan Hurst ve Mikhail Jones tarafından hayata geçirilen Agility Robotics, Digit adlı iki ayaklı ve yürüyebilen robotuyla tanınıyor. Agility Robotic'in ayaklı hareket uzmanlığı akademik araştırmaların geçmişine dayanıyor. Agility Robotics, sağlam, verimli ve son derece yetenekli mobilite platformlarının gerçek dünyadaki ihtiyaçlarını karşılayan ürünler yaratmak için bu çalışmadan yararlanıyor. Şubat 2019'da tanıtılan Digit, tekerlekli robotların ulaşamadığı yerlere ulaşabiliyor. 

BionicHIVE

2014 yılında Liran Raizer tarafından kurulan BionicHIVE, mevcut depo altyapısına uyarlanabilen senkronize otonom robotlardan oluşan bir filoya dayalı otomatik bir depo çözümü geliştiriyor. Çözüm, 3 boyutlu hareket kabiliyetine sahip ve toplama yüzünü zeminden tavana kadar genişleten çok sayıda otonom robottan oluşuyor. Şirketin, SqUID adlı otonom robotik ürünü filo olarak çalışıyor. Her robot bir depo zemini boyunca yuvarlanabiliyor, ardından depolardaki tabandan tavana raflara yapışabiliyor, rafları yukarı kaydırabiliyor ve bir kutu seçip aşağı inebiliyor.

Mantis Robotics

2020 yılında Gerry Vannuffelen ve Pei Jui Wang tarafından kurulan girişim, insanlarla güvenli bir şekilde etkileşime giren ve iş birliği yapan, fiziksel zekaya sahip endüstriyel robotlar inşa ediyor. Güvenli insan-robot iş birliğini tamamen yeniden düşünerek, insanların ve robotların üretkenlikten ödün vermeden birlikte çalışabileceği esnek fabrikalar için duyarlı robotlar yaratıyorlar.

modjoul

2016 yılında Eric Martinez ve Jen Thorson tarafından hayata geçirilen modjoul, iş yerinde çalışan yaralanmalarını ortadan kaldırmak için veriler ve eyleme geçirilebilir bilgiler sağlayarak her şirketin güvenlik kaydını iyileştirmek istiyor. Bu kapsamda şirketin hayata geçirdiği giyilebilir teknoloji ise bir kemer. Kemer, hareket, konum ve çevresel veriler sağlamak için altı sensörden oluşuyor. Dokunsal geri bildirim, çalışanlara kutuları kaldırma gibi görevleri yerine getirirken doğru vücut mekaniğini hatırlatıyor.

VIMAAN

2017 yılında KG Ganapathi tarafından hayata geçirilen VIMAAN, gizli modlu bir robotik şirketi. Şirket, endüstriyel kapalı ortamlar için güvenli, sessiz, verimli, otonom ve akıllı yeni nesil drone teknolojisi sağlıyor. VIMAAN, envanter yönetimini iyileştirmek için bilgisayarlı görü ve yapay zeka ürünü geliştiriyor. Otomatikleştirilmiş ürün, esas olarak, teslim alma, yerine koyma ve toplama, depolama ve paketleme ve sevkiyat dahil olmak üzere bir depodaki envanteri yakalayabilen, takip edebilen ve yönetebilen bir dijital depo oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.