Hücresel bazlı karides üreten CellMEAT 8,1 milyon dolar yatırım aldı

Güney Kore merkezli girişim, 2019'da kuruldu. Bu yılın sonuna kadar karides üretimini ticari hale getirmeyi planlıyor.
Hücresel bazlı karides üreten CellMEAT 8,1 milyon dolar yatırım aldı

Foodtech yani (gıda teknolojileri) pazarı hiç olmadığı kadar ilgi çekiyor. Webrazzi Insights “Sürdürülebilir Gıda ve Yeni Ekosistem – Agritech ve Foodtech Girişimleri” başlığı ile Aralık ayında detaylı bir rapor yayınlamıştı. Yapılan araştırmaya göre 2019'da 220 milyar dolar. 2027'de bu rakamın 342 milyar dolara çıkması beklendiği ortaya kondu. Hatta foodtech yatırımları geçtiğimiz sene bir önceki seneyi neredeyse ikiye katlayarak 13 milyar dolara dayandı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre hücresel bazlı karides üreten CellMEAT 8,1 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin yatırımcıları arasında NauIB, BNK Venture Capital, Strong Ventures ve Ryukyung PSG gibi isimler yer alıyor. Giljun Park tarafından faaliyete geçirilen şirket, yeni yatırım Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

Güney Kore merkezli girişim, 2019'da kuruldu. Bu yılın sonuna kadar karides üretimini ticari hale getirmeyi planlıyor. Park, bu teknolojinin maliyetleri düşürdüğünü söylüyor. Amaçlarının günlük 5 kiloluk karides üretimini 10 kiloya çıkarmak olduğunu sözlerine ekliyor. Şirketin en önemli hedefleri arasında operasyonlarını Singapur'a kadar genişletmek var. 

Geçen Aralık ayında yumurta gibi hayvansal olmayan proteinler üretmek için fermantasyon teknolojisi geliştiren şirket The EVERY Co'nun 175 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Yatırım, McWin ve mevcut yatırımcıları arasında yer alan Rage Capital tarafından ortaklaşa yürütülmüştü. Tura Temasek, Wheatsheaf Group ve TO Ventures katılmıştı. Yeni yatırım, şirketin üretim süreçlerini şekillendirmek için kullanılacak. Şirketin toplam yatırım miktarı 233 milyon dolara çıkmıştı.

Foodtech pazarında faaliyet gösteren şirketler temelde agtech, sürdürülebilirlik, gıda güvenliği ve inovasyonu üzerine çalışıyor. Avrupa'da dikkat çeken 10 foodtech girişimin neler olduğunu yazmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.