Geri dönüşüm robotik teknolojisi üreten Endwaste'in robotu Glacier, 4,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Rebecca Hu ve Areeb Malik tarafından faaliyete geçirilen Glacier, yapay zeka destekli geri dönüşüm robotu üretiyor. Şirketin amacı, iklim değişikliği konusunda mücadele etmek.
Geri dönüşüm robotik teknolojisi üreten Endwaste'in robotu Glacier, 4,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Dünya genelinde her yıl 2,1 milyar ton çöp üretiliyor. Çöp, iklim değişikliği çerçevesinde dünyanın baş etmesi gereken en kritik konuların başında geliyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre, bu alanda çalışan geri dönüşüm robotik teknolojisi üreten Endwaste'in robotu Glacier, 4,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırım turu, New Enterprise Associates (NEA) liderliğinde gerçekleştirildi.

Şirketin yatırımcı listesinde oldukça dikkat çeken isimler yer alıyor. Bu kişiler arasında eski GE CEO'su Jeff Immelt, eski Uber CPO'su Manik Gupta ve Climate Tech VC kurucu ortağı Sophie Purdom var.

Rebecca Hu ve Areeb Malik tarafından faaliyete geçirilen Glacier, yapay zeka destekli geri dönüşüm robotu üretiyor. Şirketin amacı, iklim değişikliği konusunda mücadele etmek. Girişimcilerden Malik, Facebook'ta yazılım mühendisiydi. Kurucu ortağı Hu ise Bain and Company'de çalıştı. 2019'daki kurulan şirket, ilk ticari robotunu Kaliforniya'daki büyük bir geri dönüşüm tesisine üretti. Glacier'in ilk ticari robotu için ön sipariş verilebileceği açıklandı.

Şubat ayında robotik kol üretme teknolojisi geliştiren Automata'ın 40 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Tur; Hummingbird, Latitude Ventures, ABB Technology Ventures, Isomer Capital, In-Q-Tel katılımıyla Octopus Ventures tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, yurt dışı açılımı ve Ar-Ge süreçleri için kullanılacak. 2015'te kurulan şirket bu tura kadarsa 6 yatırımcıdan 9,5 milyon dolar aldı.

Aynı ay içinde Miso Robotics'in robotu Flippy 2, 100'den fazla restoranda kullanılmaya başlandığını söylemiştik. Flippy 2, yapay zeka teknolojisi sayesinde çalıştığı ürünleri tanıyabildiğini anlatmıştık. İlk versiyonuna göre yüzde 30 daha verimli olan robot, bir saatte 60 sepet kızarmış yiyeceği hazırladığını ve fiyatının 20 bin dolar olacağını kaydetmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.