a16z'ten erken aşama girişimler için yeni fon: START

START ismindeki bu yeni fon erken aşama girişim kurucularına 1 milyon dolara kadar destek sağlayacak.
a16z'ten erken aşama girişimler için yeni fon: START

Andreessen Horowitz (a16z) erken aşama girişimler için yeni fonunu duyurdu. START ismindeki bu yeni fon erken aşama girişim kurucularına 1 milyon dolara kadar destek sağlayacak. Girişimciler a16z'ten birebir destek alma imkanı yakalarken, yatırım ağının gücünden de faydalanacak. 

START, a16z'nin belirlediği kategori gruplarından Amerikan Dinamizmi, tüketici teknolojileri, işletme teknolojileri ve fintech alanında faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapacak. Bu noktada Amerikan Dinamizmi başlığı altında hava sahası, savunma, kamu güvenliği, eğitim, barınma, tedarik zinciri, endüstriyel ürünler ve üretim alanlarını destekleyen girişimlerin yer aldığını belirtelim.

Bu kategoriler, halihazırda yatırım şirketinin fon topladığı alanlarla uyuşuyor. Ancak bu bağlamda yatırım şirketinin kriptodan bahsetmemesi dikkat çekiyor. Zira a16z geçen yıl kripto için 2.2 milyar dolar toplamayı başarmıştı

Silikon vadisinde erken aşama girişimlere yatırım rüzgarı

Y Combinator, yatırım dünyasında erken aşama yatırımın en önemli temsilcilerinden biri olarak konumlandı. Y Combinator, şimdiye kadar Airbnb'den Dropbox ve Coinbase'e silikon vadisinin gözdesi haline gelen pek çok girişime yatırım yaptı. Andreessen Horowitz gibi yatırım devleri ise bir noktadan sonra Y Combinator'ın çoktan desteklemiş olduğu girişimlere yatırım yapar hale geldi. Kripto ve yaratıcı ekonominin yoğun etkisiyle yeni fonlama yöntemleri öne çıkarken, yatırım devleri de kendi keşiflerine erkenden hissedar olma fikrini benimsemiş olabilir. 

Bu noktada geçtiğimiz ay Sequoia'nın erken aşama girişimleri kanatları altına alan Arc programını duyurduğunu hatırlatmakta fayda var. Bir katalizör olarak konumlanan program, 8 haftalık oturumlarla, Avrupa ve ABD'deki sıra dışı 15 girişime destek olacak. Programa dahil olan girişimler, 1 milyon dolara varan yatırım alacak. 

Yatırım dünyasının bu erken aşama yatırım trendine yeni şirketler de katılabilir. Silikon vadisindeki bu yeni trend, girişimlerin hayatta kalma şansını artırırken pek çok pazarda hızlı dönüşüm örnekleri yaratabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.