Google Pay kurucuları tarafından hayata geçirilen neobank Fi'nin değerlemesi 700 milyon dolara ulaştı

Hindistan merkezli bir neobank olan Fi (eski adıyla epiFi), konuya aşina kaynaklardan alınan bilgilere göre Alpha Wave Global'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Google Pay kurucuları tarafından hayata geçirilen neobank Fi'nin değerlemesi 700 milyon dolara ulaştı

Hindistan merkezli bir neobank olan Fi (eski adıyla epiFi), konuya aşina kaynaklardan alınan bilgilere göre Alpha Wave Global'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Kaynaklara göre Temasek'in de katıldığı tur sonrasında şirketin değerlemesi 700 milyon dolara ulaştı. Anlaşmanın henüz tamamlanmadığı belirtiliyor. Fi'nin şu anda konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadığını belirtmekte de fayda var. 

2019 yılında, Google Pay'in kurucuları Sujith Narayanan ve Sumit Gwalani tarafından hayata geçirilen Fi, mevcut bankacılık altyapısını geliştirmeyi ve onu tamamen yeni bir düzeye taşımayı hedefliyor. Fi, yerleşik bir tasarruf hesabıyla birlikte gelen bir finansal uygulama olarak hizmet veriyor. Girişim, paranın tanınmasına, artırılmasına ve mevcut varlığın organize edilmesine yardımcı oluyor. Fi'nin kullanıcıları, tasarruf hesapları oluşturabiliyor, döviz ücreti ödemeden Visa destekli banka kartları alabiliyor, sabit mevduat ve akıllı mevduat ayarlayabiliyor.

Fi ekibinin birçok üyesi Netflix ve PayPal'ın eski çalışanları. Crunchbase verilerine göre şirket, yeni yatırımdan önce bugüne kadar 75 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Fi, son olarak geçtiğimiz kasım ayında B Capital Group ve Falcon Edge'den (şimdiki adıyla Alpha Wave Global) 315 milyon dolar değerleme ile 50 milyon dolar yatırım almıştı.

Geçtiğimiz şubat ayında paylaşılan bilgilere göre Fi, 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Şirket, platformda her ay kullanıcı başına ortalama 15 işlem kaydetti. Fi, yine aynı dönemde kullanıcılarının 3 dakikadan kısa bir sürede tasarruf hesabı açabilmesi için Federal Bank ile ortaklık kurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.