Elon Musk'a ve Tesla'ya düşman bir milyarder: Dan O'Dowd

Green Hills Software'in kurucusu ve CEO'su, kendini bir milyarder olarak tanımlayan Dan O'Dowd, Elon Musk'a ve Tesla'ya olan düşmanlığı ile son dönemde gözleri üzerine çekmiş durumda.
Elon Musk'a ve Tesla'ya düşman bir milyarder: Dan O'Dowd

Green Hills Software'in kurucusu ve CEO'su, kendini bir milyarder olarak tanımlayan Dan O'Dowd, Elon Musk'a ve Tesla'ya olan düşmanlığı ile son dönemde gözleri üzerine çekmiş durumda. Zira O'Dowd, Elon Musk'ı alaşağı etmek için milyonlarca dolarını harcamayı göze aldı. 

Politico'nun ortaya çıkardığı bilgilere göre Dan O'Dowd, son günlerde eyalette yayınlanması için yaklaşık 650 bin dolar TV yayın süresi ayırdı. O'Dowd'un planlarına aşina olan birkaç kişi, O'Dowd'un bu hamlesinin, otonom sürüş teknolojisi sektöründe Musk'ı ve Tesla'yı hedef alan bir sürecin başlangıcı olduğunu söyledi. O'Dowd'un neden böyle bir şey yaptığını anlamak çok da güç değil. Çünkü Green Hills Software, Tesla'ya rakip yazılımlar üretiyor ve O'Dowd, Musk'ın elektrikli araçlarını düşük performanslı ve tehlikeli olarak nitelendiriyor. 

Bu noktada O'Dowd'un biraz takıntılı olduğunu da belirtmek gerek. Green Hills Software CEO'su, 8 Nisan'dan beri her gün, günde bir kez Tesla'nın kusurlarını bulduğu tweet'ler paylaşıyor. O'Dowd, Senato kampanyası için milyonlar harcamaya hazırlanıyor ve bu süreçte televizyon reklamlarını kendi yararına kullanma olasılığı yüksek gibi duruyor. Bu durumda siyasi bir aday olmak da O'Dowd'un daha düşük reklam maliyetleri elde etmesi ve daha fazla konuşma koruması özgürlüğüne sahip olması anlamına geliyor. Bunlar O'Dowd'a Tesla'ya karşı ek iddialarda bulunması alan açıyor.

Dan O'Dowd'un gerçekten Musk'a karşı olup olmadığını söylemek çok da kolay değil, ABD'li milyarder bunu sadece seçimler için yapıyor da olabilir. Çünkü demokratlar, O'Dowd'un reklam kampanyasının tek başına onu ikinci tura çıkarabileceğinden korkuyor. Ancak ne olursa olsun Dan O'Dowd'un ilginç bir gündem yaratmak için yeterli parası bulunuyor ve belli ki ilerleyen günlerde tüm dünyayı garip bir çekişme bekliyor. 

Tesla ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.