Rapido, Swiggy liderliğinde 180 milyon dolar yatırım aldı

Rapido tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 180 milyon dolar yatırım aldı. Rapido girişiminin D serisi yatırım turu, Hindistan merkezli yemek teslimat servisi Swiggy liderliğinde gerçekleşti.
Rapido, Swiggy liderliğinde 180 milyon dolar yatırım aldı

Motosiklet ve moped kullanımının özellikle Asya ülkelerinde oldukça yaygın olduğunu geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Motosiklet kullanımının Asya'da daha da yaygınlaşması ile birlikte, bu topraklarda yer alan girişimler de odağına motosikletleri alan çözümler geliştirmeye başladı.

Bu girişimlerden biri olarak karşımıza çıkan Rapido, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Rapido tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 180 milyon dolar yatırım aldı. Rapido girişiminin D serisi yatırım turu, Hindistan merkezli yemek teslimat servisi Swiggy liderliğinde gerçekleşti.

180 milyon dolarlık yatırımın 124 milyon dolarlık kısmının Swiggy'den geldiğini de ekleyelim. Swiggy, yatırım ile birlikte Rapido'nun yüzde 15 hissesinin de sahibi oldu.

Yatırım turuna, Swiggy haricinde ise TVS Motor Company ve şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Westbridge, Shell Ventures ve Nexus Ventures da katıldı. Alınan 180 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Rapido'nun değerlemesinin 830 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Rapido'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 310 milyon dolar. 2015 yılında Aravind Sanka, Pavan Guntupalli ve Rishikesh SR tarafından Bangalore'da kurulan Rapido, motosikletler ile birlikte kullanıcılarına taksi servisi sunuyor.

1,5 milyon sürücü ile birlikte bugüne kadar 25 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Rapido, Hindistan'ın 100'den fazla ülkesinde aktif olarak hizmet sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.