Fintech girişimi Leatherback, 10 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli fintech girişimi Leatherback, ZedCrest Capital'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı.
Fintech girişimi Leatherback, 10 milyon dolar yatırım aldı

Sınır ötesi şeklinde faaliyet gösteren, Nijerya, Gana, Uganda gibi Afrika ülkelerinde de varlığı bulunan İngiltere merkezli fintech girişimi Leatherback, ZedCrest Capital'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Leatherback'in kurucu ortağı ve CEO'su Ibrahim Toyeeb, ilk defa dışarıdan kaynak sağladıklarını; bunun işlerini ve vizyonlarını bir sonraki seviyeye taşımasını sağlayacak büyük bir adım olduğunu söyledi.

2019 yılında kurulan Leatherback, işletmelerin ve bireylerin dijital ödeme altyapısı aracılığıyla global işlemleri hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanırken, kıtalar arasında iş büyümesini teşvik etmeye ve iş büyümesinin önündeki engelleri kaldırmaya kendini adamış çoklu para birimi çözümü sunuyor. Leatherback, Birleşik Krallık, Kanada, Nijerya, Tanzanya, Angola, Güney Afrika, Danimarka, Gana ve Fildişi Sahili gibi birçok ülkede hizmet veriyor.

Alınan yatırımın bir kısmı Leatherback'in fintech ekosistemindeki profilini yükseltmek, lisanslı olduğu ve lisansının onaylanmak üzere olduğu birçok ülkedeki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak. Bu ülkelerin arasında Güney Afrika, Mısır, Uganda, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor. 

Alınan yatırımla Leatherback, Zedcrest Capital tarafından sağlanan operasyonel ve stratejik destekten yararlanacak. Bu da şirkete, kendisini global bir neobank veya ödeme platformundan çok daha fazlası olarak konumlandırma konusunda yardımcı olacak. 

Ibrahim Toyeeb, dijital ödeme platformunun gelecekte, global varlıklarını geliştirmek için araçlara erişimi olan işletmeler için tek noktadan çözüm haline gelmesini istiyor. Leatherback bu kapsamda ilerleyen dönemde kimlik doğrulama, ödeme işleme ve sermaye kredisi gibi hizmetler sunmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.