Sağlık girişimi Forge Health, 11 milyon dolar yatırım aldı

ABD'deki altı eyalette faaliyet gösteren Forge Health, ruh sağlığı ve madde kullanım bozukluğu tedavi konusuna odaklanıyor.
Sağlık girişimi Forge Health, 11 milyon dolar yatırım aldı

Bağımlılık tedavisi, beyin hastalığı olarak kategorilendiren sorun en büyük biri olarak kabul ediliyor. Yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre; bu alana odaklanan sağlık girişimi Forge Health 11 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, HC9 Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yeni gelen yatırım, iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak.

ABD'deki altı eyalette faaliyet gösteren Forge Health, ruh sağlığı ve madde kullanım bozukluğu tedavi konusunda çalışıyor. 2016 yılında kurulan şirket, Eric Frieman tarafından kuruldu. Şirket, bağımlılık tedavisini erişilebilir, uygun maliyetli hale getirmeyi amaçlıyor. Şirket, dijital sağlık ve yüz yüze klinikler aracılığıyla hastalara ayakta bakım sağlıyor. Hasta bakımını düzene koymak ve kişiselleştirmek için klinik ekiplerle çalışıyor. Forge Health, bunun için veri analitiğini kullanıyor. 

Bu haftanın başında bağımlılık tedavisine odaklanan Eleanor Health, General Catalyst liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. 2019 yılında kurulan girişim, madde kullanım bozukluğu olan kişilere yüz yüze ve sanal psikiyatri terapi platformu sunuyor. Bundan etkilenen bireyleri ilaç destekli tedaviyle desteklediğini söylemiştik.

Şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Corbin Petro yaptığı açıklamada ruh sağlığının ve bağımlılığın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu belirtti. Bu kategoride yeterli ve doğru tedaviye ulaşmanın önemli olduğunu söyledi.

Geçen hafta ruh ve davranış sağlığı hastalıklarına odaklanan Eleos Health, 20 milyon dolar yatırım almıştı. Yeni yatırım turu, F-Prime Capital ve Eight Roads Ventures liderliğinde aMoon Fund, lool girişimler ve Arkin Holdings'in katılımıyla gerçekleşmişti. Yeni yatırımın nasıl kullanılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.