WhatsApp, dosya aktarım sürecinin detaylarını paylaşacak

WhatsApp tarafından sunulacak olan yeni özellik ile birlikte bir dosya gönderdiğinizde aktarım sürecini detaylı bir şekilde takip edebileceksiniz.
WhatsApp, dosya aktarım sürecinin detaylarını paylaşacak

Günümüzün en popüler mesajlaşma ve iletişim platformu olan WhatsApp'ın 2 GB'a kadar dosya gönderimi için testlere başladığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

Kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak adına platformuna yeni özellikler eklemeye devam eden WhatsApp, platform ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere dosya aktarım sürecinin daha kolay bir şekilde izlenebilmesini sağlayacak.

WhatsApp tarafından sunulacak olan yeni özellik ile birlikte bir dosya gönderdiğinizde aktarım sürecini detaylı bir şekilde takip edebileceksiniz. WhatsApp, dosyanın yüzde kaçının gönderildiğini ve ne kadar süre içinde gönderimin tamamlanacağını gerçek zamanlı olarak kullanıcılarına aktaracak.

WABetaInfo

WhatsApp kullanıcılarının şu an için sadece 100 MB'a kadar olan dosyaları gönderebildiklerini de hatırlatalım. 100 MB büyüklüğündeki dosyalar saniyeler içinde gönderilebildiği için bu dosyaların gönderimlerinin detaylarını takip etmek pek mantıklı değil. 

Söz konusu yeni özelliğin platforma eklenecek olmasının temel nedeni ise yakın zamanda 2 GB'a kadar dosya gönderimi özelliğinin kullanıma sunulacak olması. Her iki özelliğin de kullanıma sunulması ile birlikte kullanıcılar, büyüklüğü 2 GB'a kadar olan dosyaların gönderimlerinin detaylarını gerçek zamanlı olarak takip edebilecek.

Hem 2 GB'a kadar dosya gönderimi hem de dosya aktarım sürecinin detaylarının aktarılması özelliklerinin WhatsApp'ın iOS, Android ve masaüstü sürümleri için kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.