Oyun motoru geliştiren Cocos Technologies, 50 milyon dolar yatırım aldı

Girişimin 50 milyon dolarlık yatırım turuna China Construction Bank iştiraki CCB Trust, GGV Capital ve iletişim çözümler sunan Agora katıldı.
Oyun motoru geliştiren Cocos Technologies, 50 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının en önemli alanlarından biri haline gelen oyun ekosistemi yatırımlar almaya devam ediyor. Oyunların yapım sürecine odaklanan Çin merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Cocos Technologies, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Cocos Technologies tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin 50 milyon dolarlık yatırım turuna China Construction Bank iştiraki CCB Trust, GGV Capital ve iletişim çözümler sunan Agora katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda toplamda 5 yatırım daha alan Cocos Technologies'in aldığı yatırım miktarları veya değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. 2010 yılında Zhe Wang tarafından Çin'de kurulan Cocos Technologies, geliştiriciler için ücretsiz bir oyun motoru sunuyor.

Cocos Technologies tarafından sunulan oyun motoru, genelde cross-platform ve 2 boyutlu mobil oyunların geliştirilmesi için kullanılıyor. Cocos'un oyun motoru ile geliştirilen oyunlar genelde iOS, Android, Facebook Instant Games, WeChat Mini Games ve HTML5 platformları için geliştiriliyor.

Cocos'un aktardığı bilgilere göre platform içinde 203 ülkeden 1,5 milyonu aşkın kayıtlı geliştirici bulunuyor. Cocos Technologies'in aylık aktif kullanıcısı ise 300 bini aşmış durumda. Cocos'un oyun motoru ile geliştirilen oyunların bugüne kadar toplamda 1,6 milyarı aşkın cihaza ulaştığını da ayrıca ekleyelim.

Çince, İngilizce, Japonca, Korece ve İspanyolca olmak üzere toplamda 5 dilde hizmet veren Cocos Technologies'in en çok kullanıldığı ülkeler ise sırasıyla Çin, ABD ve Rusya. Cocos tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 50 milyon dolarlık yatırım, oyun motorunun geliştirilmesi ve yeni alanlarda kullanılabilmesi için harcanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.