Çağrı merkezleri için yapay zeka çözümleri sunan Observe.AI, 125 milyon dolar yatırım aldı

Çağrı merkezlerini yapay zeka aracılığıyla dönüştüren Observe.AI, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 125 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Zoom Video Communications da katıldı.
Çağrı merkezleri için yapay zeka çözümleri sunan Observe.AI, 125 milyon dolar yatırım aldı

Çağrı merkezlerini yapay zeka aracılığıyla dönüştüren ve kendini "akıllı iş gücü platformu" olarak tanımlayan Observe.AI, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 125 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Zoom Video Communications da katıldı. Seri C ile birlikte Observe.AI'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 213 milyon dolara ulaştı. 

2017 yılında, Akash Singh, Sharath Keshava Narayana ve Swapnil Jain tarafından San Francisco merkezli olarak kurulan Observe.AI, müşteri konuşmalarına dahil ederek, temsilci performansını optimize ederek, tekrarlanabilir süreçleri otomatikleştirerek çağrı merkezlerini dönüştüren bir platform. Observe.AI'ın platformu, tam konuşma görünürlüğü, işletmeyi iyileştiren öngörüler ve makine güdümlü iş akışları ile çağrı merkezlerini yapay zeka destekli sistemlerle dönüştürüyor. Observe.AI, her müşteri etkileşiminden zekayı ortaya çıkararak, müşteriyle yüz yüze olan ekiplerin performansını artırıyor ve iş hedeflerini aşan tekrarlanabilir süreçleri otomatikleştiriyor.

Alınan yeni yatırımla birlikte Observe.AI, ürünlerini geliştirmesini hızlandıracak, aynı zamanda faaliyet gösterdiği pazarları da genişletecek. Observe.AI'ın halka arz gibi planları da bulunuyor, ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğine dair herhangi bir tarih paylaşılmıyor.

Eylül 2020'de Observe.AI, Next47 Ventures ve NGP Capital'ın katılımıyla Menlo Ventures liderliğindeki Seri B turda 54 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, yıldan yıla yüzde 300 gelir artışına sahip olduğunu duyurmasının hemen ardından, Ağustos 2021'de Scope.AI'ı satın alarak çok kanallı pazara giriş yapmıştı.

Observe.AI, son mali yılının verilerine göre müşteri tabanını yıldan yıla yüzde 125, kurumsal müşteri tabanını ise yüzde 40 artırdı. Şirketin yapay zeka motoruyla analiz edilen müşteri etkileşimlerinin hacminde 3 kat, yapay zeka destekli temsilci değerlendirmelerinde yüzde 426 ve yapay zeka destekli temsilci koçluğu oturumlarında yüzde 201 artış yaşandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.