TikTok ile büyüyen Shein, farklı açılardan iyi bir iş modeli sunuyor

Yakın zamanda yeni bir yatırım aldığını duyuran Shein farklı müşterilere ulaşmak, müşterilerini takip ederek teklifler üretmek ve müşterilerinin önem verdikleri konularda çalışmak konusunda rakiplerinden ayrışıyor.
TikTok ile büyüyen Shein, farklı açılardan iyi bir iş modeli sunuyor

TikTok'taki içerik üreticileri sayesinde öne çıkan marka/ pazaryerlerinden biri olan Shein son yatırım turunda 1 ila 2 milyar $'lık yatırım aldığını duyurarak değerlemesini 100 milyar $ olduğunu belirtiyor. Global olarak en değerli şirketlerden biri olan Shein'in başarısı sadece orijin ülkesinden değil, ABD başta olmak üzere 20'li yaşlarındaki kitlenin ilgisinden kaynaklanıyor. 

Çok uygun fiyatlara birçok farklı kategoride hızlı moda ürünü satan Shein kendini "hesapları zorlamayacak trend ürünlere ulaşılmasını sağlayan global B2C hızlı moda e-ticaret platformu" olarak tanımlıyor. Hızlı moda konusunda ilk akla gelen H&M ve Zara gibi markalardan kısa üretim süresi ve bu markalara göre daha uygun fiyatlı olması ile ayrışan Shein'in moda sektöründe büyük bir potansiyeli olduğu aşikar. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.