Tencent, e-spor yayın platformu Penguin Esports'u kapatıyor

Amazon'un Twitch platformuna rakip olarak geliştirilen çözümlerden biri olan Penguin Esports, yolun sonuna geldi.
Tencent, e-spor yayın platformu Penguin Esports'u kapatıyor

Her geçen gün popülerliğini artıran e-spor sektörünün etkinlikleri ve turnuvaları ile milyonlarca kişiye ulaştığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. E-sporun popülerleşmesi büyük markaların bu alana adım atmalarını da sağlıyor.

Oyun pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Çin merkezli Tencent'in de e-spora odaklanan birden fazla yayın platformu bulunuyor. Amazon'un Twitch platformuna rakip olarak geliştirilen çözümlerden biri olan Penguin Esports, yolun sonuna geldi.

Tencent tarafından aktarılan bilgilere göre Penguin Esports platformu, faaliyetlerini sonlandıracak. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yayınlayan Tencent, Penguin Esports platformu'nun şirketin iş stratejilerindeki değişiklikler nedeniyle kapatılacağını duyurdu.

Şirket tarafından aktarılan bilgilere göre Penguin Esports, 7 Haziran tarihinde tüm faaliyetlerini sonlandıracak. Penguin Esports'un kapatılmasını asıl sebebinin Çin pazarında yeterince kullanıcıya ulaşamamak olduğunu da ekleyelim. Yukarıda Tencent'in e-spora odaklanan birden fazla yayın platformunun sahibi olduğunu belirtmiştik.

Tencent'in halihazırda sahibi olduğu e-spor yayın platformları Douyu ve Huya, toplamda Çin'deki oyun yayın platformu pazarının yüzde 70'ine hakim durumda. Douyu ve Huya'nın yüzde 70 gibi bir pazar payına ulaşmaları, Penguin Esports platformunun varlığını gereksiz kılmış gibi görünüyor.

Tencent'in 2020 yılında Douyu ve Huya platformlarını birleştirmek için bir adım attığını da hatırlatalım. Tencent'in planına göre Douyu ve Huya'nın birleşmesi ile kurulacak olan yapının altında Penguin Esports de yer alacaktı. Fakat bu plan, tekelcilik nedeniyle Çin hükümeti tarafından izin alamadı. Tencent'in büyük e-spor yayın platformu planının gerçekleşmemesi de Penguin Esports'un sonu oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.