Sosyal alışverişte TikTok öne çıkmaya başlıyor

Sosyal medya kanallarından alışveriş üzerine yapılan son araştırmalar, markaların mecranın potansiyelini kullanarak konumlandırmalarına devam edeceğine işaret ediyor.
Sosyal alışverişte TikTok öne çıkmaya başlıyor

Sosyal medya üzerinden görülen ürünleri satın aldığını belirtenlerin sayısı artarken neredeyse her kullanıcı, takip ettiği influencer hesaplarından ürün almayı planladığını söylemekte. 2025'e kadar 1 trilyon $ seviyesini geçeceği düşünülen sosyal medya alışverişinin son dönemlerde en çok konuşulan mecrası ise TikTok. 

Sosyal medya mecraları üzerinden alışverişin artmasında AR ve VR cihazların daha sık kullanılmasının en büyük tetikleyicilerden olduğunu gösteren bir araştırma, bu ürünlere sahip olan 10 kişiden neredeyse 9'unun sosyal medya üzerinden alışveriş yaptığını belirtiyor. Bu durum kullanıcıların arkadaşlarından ve çevrelerinden gördükleri ürünlerini satın almaya daha çok meyilli olmalarını sağlarken markalar açısından da stratejilerini farklılaştırarak çoklu kanal deneyimini geliştirmelerine yardımcı olabilir gibi görünüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.