Finansal altyapı girişimi Fidel API, 65 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli finansal altyapı girişimi Fidel API, Bain Capital Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldı.
Finansal altyapı girişimi Fidel API, 65 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli finansal altyapı girişimi Fidel API, Bain Capital Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldı. Tura YCA Partners ve QED Investors gibi mevcut yatırımcıların yanı sıra ismi açıklanmayan birkaç şirket daha katıldı. Seri B ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 86 milyon dolara ulaştı. 

2018 yılında Andre Elias, Dev Subrata ve Thomas Bossee tarafından hayata geçirilen girişim, geliştiricilere izinleri alma ve ödeme kartlarını bir hizmete veya uygulamaya güvenli bir şekilde bağlama konusunda çözümler sunuyor. Fidel API, geliştiricilerin herhangi bir ödeme kartında bir işlem gerçekleştiği anda programlanabilir deneyimler oluşturmasını sağlıyor. Geliştiriciler, dijital makbuzlar, çok kanallı ilişkilendirme, sadakat ve ödüller, gider yönetimi ve kişisel finans yönetimi dahil olmak üzere bir dizi özelliği güçlendirmek için şirketin araçlarını kullanıyor.

Fidel API'ın kimlik ürünü, kart sahibinin kimliğini doğrulamak için bir yol sunarken ödeme ürünü, şirketlere bir çalışanın kartına parayı geri yükleme konusunda yardımcı oluyor.

Fidel API, yeni kurulan şirketlerden Google, Royal Bank of Canada ve British Airways gibi devasa şirketlere kadar birçok müşteriye sahip. Fidel API, büyüme ölçümlerini üçe katladığını söylüyor. Şirket, 2018'de piyasaya sürüldüğünden bu yana kart tabanını da yıldan yıla dört katına çıkardığını belirtiyor.

Fidel API'ın Londra'nın yanı sıra Lizbon ve New York'ta da ofisleri bulunuyor. 130 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren şirket, aldığı yeni yatırımı çalışan sayısını artırmak ve ürünlerini geliştirmek için kullanmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.