Yapay zeka ile kişiselleştirilmiş sesler oluşturan Endel, 15 milyon dolar yatırım aldı

Endel, Waverley Capital ve True Ventures'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 15 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, insanların odaklanmasına ve rahatlamasına yardımcı olan kişiselleştirilmiş, ses tabanlı, uyarlanabilir ortamlar yaratıyor.
Yapay zeka ile kişiselleştirilmiş sesler oluşturan Endel, 15 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli müzik girişimi olarak faaliyet gösteren Endel, Waverley Capital ve True Ventures'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 15 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırımın, şirketin patentli teknolojisini daha da geliştirmek ve yeni sesler oluşturmak için gereken süreyi kısaltmak için kullanılacağı açıklandı. Yeni yatırımla birlikte Endel'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 22,5 milyon dolara ulaştı. 

Endel, aslında platformlar arası bir ses ekosistemi. İnsanların odaklanmasına ve rahatlamasına yardımcı olan kişiselleştirilmiş, ses tabanlı, uyarlanabilir ortamlar yaratıyor. Endel'in uygulaması, insanların rahatlamasına, odaklanmasına ve daha iyi uyumasına yardımcı olmak için tasarlanmış sesler sunuyor. Şirketin teknolojisi, gerçek zamanlı değişikliklere uyum sağlayan kişiselleştirilmiş sesler oluşturmak için yapay zekayı kullanıyor. Endel, kullanıcının hareketinden, günün saatinden, hava durumundan, konumundan ve diğer faktörlerden veriler alıyor ve bunları kullanarak sesler üretiyor. 

Berlin merkezli girişim, 2018 yılında Dimitry Bezugly, Kirill Bulatsev ve Oleg Stavitsky tarafından hayata geçirildi. Endel, aylık 1 milyondan fazla aktif kullanıcıya ve aylık 1,5 milyonun üzerinde dinleme saatine sahip. Şirket, kişiselleştirilmiş seslerin, düzenli kullanıldığı takdirde odağı 7 kat artırdığını ve stresi 3,6 kat azalttığını söylüyor.

Şirket, ayrıca sanatçılarla içerik üretmeye devam etmeyi ve dünyaca ünlü bilim insanlarıyla işbirliğine başlamayı planlıyor. Endel, geçtiğimiz günlerde ünlü sanatçı James Blake ile yaptığı iş birliğini de duyurmuştu. Şirket aynı zamanda Grimes, Miguel ve Plastikman gibi isimlerle de çalışıyor. 

Uygulamaya iOS, Android, Apple Watch, Amazon Alexa ve Apple TV'den erişilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.