Turkven, yeni nesil atıştırmalık üreticisi Züber'e yatırım yaptı

Turkven tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin danışmanlığını yaptığı uluslararası yatırımcılar, yeni nesil atıştırmalık markası Züber’e (Alterna Gıda) yatırım yaptı.
Turkven, yeni nesil atıştırmalık üreticisi Züber'e yatırım yaptı

Ülkemizin önemli girişim sermayesi şirketleri arasında yer alan Turkven'den geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere bahsetmiştik. Turkven tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin danışmanlığını yaptığı uluslararası yatırımcılar, yeni nesil atıştırmalık markası Züber’e (Alterna Gıda) yatırım yaptı.

Edindiğimiz bilgilere göre Turkven, bu yatırım ile Türkiye’de sağlıklı atıştırmalık kategorisinin en önemli oyuncuları arasında bulunan Züber’i globalleşme yolculuğunda destekleyecek. Turkven ve Züber arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detaylarının ile ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığını da ekleyelim. Söz konusu yatırım, Rekabet Kurumu ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesinin ardından tamamlanacak.

2017 yılında Nailcan Kurt, Raşit Müftüoğlu ve Murathan Kurt tarafından İstanbul'da kurulan Alterna Gıda, Züber markası ile birlikte doğal ve besleyici bileşenlerden oluşan yeni nesil atıştırmalıkların satışını gerçekleştiriyor.

30 bini aşkın satış noktasında yer alan Züber'in en önemli satış kanallarından biri şirketin kendi web sitesi. Edindiğimiz bilgilere göre Züber'in Türkiye'de D2C tarafında satışlarının yüzde 50'si online kanallardan geliyor.

Alterna Gıda tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin 2 yıl içinde yüzde 700 büyüdüğünü de ekleyelim. Züber’in kurucu ortakları Nailcan Kurt, Raşit Müftüoğlu ve Murathan Kurt, yeni yatırım ve ortaklıkla beraber markanın hızlı büyümesini desteklemek ve küresel ayak izini genişletmek istediklerini paylaştı.

Züber'in sağlıklı ve doğal ürünler ürettiğini ve her yıl ürün yelpazesini başarılı yeni ürünler ile genişleterek Ar-Ge yeteneğini pazara yansıttığını belirten Turkven’in üst düzey yöneticilerinden Selin Dilmener Göral, sayın Nailcan Kurt ve ekibinin liderliğinde, Züber’in başarı hikayesine ortak olmaktan heyecan duyduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.