Epic Games'ten fotoğraflardan nesnelerin 3D modellerini oluşturabilen mobil uygulama: RealityScan

Epic Games tarafından sunulan RealityScan mobil uygulaması, akıllı telefonlar ile çekilecek fotoğraflar ile birlikte nesnelerin 3D yani 3 boyutlu modellerini oluşturabiliyor.
Epic Games'ten fotoğraflardan nesnelerin 3D modellerini oluşturabilen mobil uygulama: RealityScan

Sevilen Fortnite oyunu ve popüler oyun motoru Unreal Engine ile tanıdığımız Epic Games, yeni mobil uygulamasını tanıttı. Epic Games tarafından sunulan RealityScan mobil uygulaması, akıllı telefonlar ile çekilecek fotoğraflar ile birlikte nesnelerin 3D yani 3 boyutlu modellerini oluşturabiliyor.

Epic Games'in RealityScan uygulaması ile birlikte ana hedefi ise oluşturulacak 3D modellerin Unreal Engine ile yapılacak olan oyun veya çeşitli projelere eklenebilmesi. Kısacası Unreal Engine ile entegre bir şekilde çalışacak olan RealityScan, nesnelerin 3D modelleme sürecini oldukça kolaylaştıracak.

RealityScan uygulamasının tanıtım videosunda yer alan koltuğun 3D modellemesinin oldukça başarılı olduğunu da ekleyelim. RealityScan uygulaması şu an için beta olarak iOS platformunda kullanıma sunuldu. RealityScan'in beta süreci ilk etapta 10 bin kişi için kullanıma açıldı. 

Dilerseniz RealityScan uygulamasının beta programına buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan RealityScan, 3D modelini oluşturmak istediğiniz nesnenin farklı açılardan en az 20 tane fotoğrafını çekmenizi istiyor.

RealityScan ile 3D model oluşturulduktan sonra ise oluşturulan modeller 3D, VR ve AR içeriği yayınlamak, paylaşmak ve satmak için kullanılan başarılı bir platform olan Sketchfab'a hızlı bir şekilde yüklenebiliyor. RealityScan uygulaması önümüzdeki bahar aylarında iOS platformunda kullanıma sunulacak. RealityScan'in Android uygulamasının 2022 yılının sonunda kullanıma sunulacağını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.