Oteller için yönetim platformu sunan Amenitiz, 30 milyon dolar yatırım aldı

Amenitiz tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Amenitiz'in 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Eight Roads liderliğinde gerçekleşti.
Oteller için yönetim platformu sunan Amenitiz, 30 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi nedeniyle oldukça zor bir süreç geçiren konaklama ve turizm sektörü, pandeminin etkilerinin azalması ile birlikte eski günlerine dönmeyi amaçlıyor. Odağına konaklama sektörünü alan bir girişim olarak karşımıza çıkan Amenitiz, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Amenitiz tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Amenitiz'in 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Eight Roads liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Eight Roads haricince ise Chalfen Ventures ve şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Point-Nine, Backed ve Otium Capital da katıldı.

Amenitiz girişiminin geçtiğimiz yılın Kasım ayında 7,5 milyon dolar tohum yatırım aldığını da hatırlatalım. Oldukça kısa bir süre içinde ikinci yatırımını alan Amenitiz, aldığı 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırımı da 37,5 milyon dolara çıkarmış oldu.

2017 yılında Alexandre Guinefolleau, Emmanuelle Guinefolleau ve Frederic Cadet tarafından Barcelona'da kurulan Amenitiz, bağımsız bir şekilde yönetilen otel ve pansiyonlar için yönetim yazılımı sunuyor. Otel yönetimi için kapsamlı bir yazılım sunan Amenitiz, ödeme ve rezervasyon almaktan tutun da web sitesi oluşturmaya kadar pek çok önemli özellik sunuyor.

Amenitiz tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin çözümü 37 ülkeden 4 binden fazla otel ve pansiyon tarafından kullanılıyor. Amenitiz'in oldukça hızlı bir şekilde büyüdüğünü de belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Amenitiz'in çözümü geçtiğimiz Kasım ayında sadece 3 bin işletme tarafından kullanılıyordu.

Amenitiz tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 30 milyon dolarlık yatırım, girişimin Avrupa pazarında büyümesi ve platformuna yeni ürünler eklemesi için kullanılacak. 150 kişilik bir ekibe sahip olan Amenitiz'in yıl sonuna kadar ekibini 350 kişiye çıkaracağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.