Mikro yatırım uygulaması Yancep, 350 bin dolar yatırım aldı

Gedik Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, hiBoost ve Appcent ile birlikte mikro yatırım uygulaması Yancep’e toplam 350 bin dolarlık yatırım yaptı.
Mikro yatırım uygulaması Yancep, 350 bin dolar yatırım aldı

Yeni nesil teknolojiler ve dijitalleşme alanında faaliyet gösteren girişimlere yatırımlar yapan Gedik Yatırım'dan sizlere geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre mikro yatırım uygulaması Yancep, Gedik Yatırım'dan yatırım aldı.

Gedik Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, hiBoost ve Appcent ile birlikte mikro yatırım uygulaması Yancep’e toplam 350 bin dolarlık yatırım yaptı. Kademeli yatırım turunda ilk fazda alınan yatırım tutarı 130 bin dolar, ikinci turda alınan yatırım miktarı ise 220 bin dolar oldu.

Bireylerin herhangi bir finansal bilgiye veya analize ihtiyaç duymadan hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenmiş portföylere yatırım yapabildiği bir birikim ve yatırım uygulaması olan Yancep'in henüz kullanıma sunulmadığını da ekleyelim. Yancep, Boost The Future'un dördüncü döneminden mezun olan 12 girişim arasında da yer alıyor. 

Yancep tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 350 bin dolarlık yatırımın büyük bir kısmı teknik ekip, pazarlama faaliyetleri ve ürün geliştirme süreçleri için harcanacak.

Finansal okuryazarlığın artmasını sağlayacak her türlü teknolojik girişimi takip ettiklerini belirten Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, Gedik Yatırım olarak yatırım ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini de paylaştı.

Yatırım turu ile öncelikli amaçlarının minimum uygulanabilir ürün (MVP) çıkarmak ve hızlı bir şekilde kullanıcılarla buluşturmak olduğunu vurgulayan Yancep kurucu ortağı Hilmi Kaya, yatırım turuna hem sermaye piyasalarından hem de girişim ekosisteminden güçlü isimlerin katılmasının Yancep'in potansiyelini gösterdiğini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.