Klinik deneye odaklanan sağlık girişimi ProofPilot, 12 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında iki girişimci Lochlan McHale, Matthew Amsden kurulan ProofPilot, araştırma odağında bir SaaS girişimi olarak tanımlanıyor.
Klinik deneye odaklanan sağlık girişimi ProofPilot, 12 milyon dolar yatırım aldı

Klinik araştırma, tıbbi bilgi elde etmeyi amaçlayan bilimsel çalışma olarak tanımlanıyor. Özellikle yeni ilaç keşfi, tıbbi cihaz ya da tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde oldukça önemli bir aşama olarak biliniyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda faaliyet gösteren sağlık girişimi ProofPilot, 12 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli girişimin yatırım turu, Mitsui&Co tarafından yönetildi. Sopris Capital, First Trust Capital Partners, Excelra katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin erişimini genişletmek için kullanılacak. Şirketin toplam yatırım miktarı 15,7 milyon dolara çıktı. 

2014 yılında iki girişimci Lochlan McHale, Matthew Amsden kurulan şirket, araştırma odağında bir SaaS girişimi olarak tanımlanıyor. ProofPilot, araştırma kurumlarının tıp alanında klinik araştırması tasarlamasına, hastalarla etkileşime geçmesine ve bunun sonuçları paylaşmasına yardımcı olmaya odaklanıyor.

İki sene önce tıp merkezlerini ve üniversiteleri hedefleyen yeni bir klinik araştırma platformu oluşturmak için Massachusetts General Hospital (MGH) ve Google Cloud ile iş birliği yaptı.

ProofPilot CEO'su ve kurucu ortağı Matthew Amsden, "Uygun maliyetli ve dijital olarak etkinleştirilmiş platformumuz aracılığıyla ilaç ve tıbbi cihaz şirketleri mevcut ürünlerinin etkinliğini artırabiliyor. Böylece sağlık alanında yaşanan bu gelişmelerin potansiyeli keşfediliyor."

Yatırımcılar dijital klinik deneme alanına yüz milyonlarca dolar akıtıyor. Klinik araştırmalara odaklanan bir diğer şirket Medable 304 milyon dolar ve aynı sektörde faaliyet gösteren bir diğer girişim TrialSpark'a ise 156 milyon dolar yatırım almıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.