Diş sağlığına odaklanan sağlık girişimi VideaHealth, 20 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında Boston'da faaliyete geçen VideaHealth, diş hekimlerinin hasar analizi yapmasına yardımcı oluyor. Buna yönelik yapay zeka temelli teşhis araçları geliştiriyor.
Diş sağlığına odaklanan sağlık girişimi VideaHealth, 20 milyon dolar yatırım aldı

Ağız ve diş sağlığı bir kişinin iyi hissetme halinin çok önemli bir parçası. Dolayısıyla ağız bakımı günlük rutinde önemli bir yer kaplıyor. Bir taraftan da ileride oluşabilecek pek çok sistemik hastalığın önlenmesinde de kritik bir noktada konumlanıyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; diş bakımı ve muayeneye odaklanan girişim VideaHealth, 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Spark Capital tarafından yönetildi. Tura mevcut yatırımcılardan Zetta Venture Partners ve Pillar VC'nin katıldı. Şirketin toplam yatırımı 26,5 milyon dolara çıktı. VideaHealth, Eylül 2019'da Zetta Venture Partners'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 5,4 milyon dolar yatırım almıştı.

2018 yılında Boston'da faaliyete geçen VideaHealth, diş hekimlerinin hasar analizi yapmasına yardımcı oluyor. Buna yönelik yapay zeka temelli teşhis araçları geliştiriyor. Böylece hekimlerin doğru ve zamanında sorunlu olan dişe müdahale etmesini sağlıyor.

Böylece tedavi süreci hem uygulayıcılar hem de hastalar için daha iyi sonuçlanıyor. Şirket, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Harvard eğitimli araştırmacısı Florian Hillen tarafından kuruldu. Hillen geliştirdikleri teknolojinin diş hekimliği tarafında devrim yarattığını düşünüyor.

Bu alanda çalışan girişimler arasında Overjet de yer alıyor. Şirket, geçtiğimiz aralık ayında 42,5 milyon dolar yatırım almıştı. Dijital diş sağlığı alanında önemli bir oyuncu olan quip, diş fırçası, diş ipi, diş macunu gibi diş sağlığıyla bağlantılı bakım ürünleri üretiyor. Şirket, geçen yıl B Serisi turda 100 milyon dolarlık yatırım almıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.