SPONSORLU

Türkiye'de ve ötesinde çevre dostu işletmenizi nasıl ölçeklendirebilirsiniz?

Lüksemburg merkezli Green for Growth Fonu ve Avrupa'nın önde gelen alan odaklı erken aşama yatırımcılarından biri olan Rockstart, Clim@ Scaler'ı piyasaya sürmek için güçlerini birleştirdi. Girişim, Güney ve Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan enerji verimliliği, döngüsel ekonomi, kaynak verimliliği ve sürdürülebilir enerji çözümlerinde en yenilikçi ölçek büyütmeleri bulmayı hedefler. Clim@ Scaler, iklim krizini çözmeye yardımcı olmak için çevre dostu işletmelerin etkilerinin ölçeklendirilmesini destekleyecektir.
Türkiye'de ve ötesinde çevre dostu işletmenizi nasıl ölçeklendirebilirsiniz?

Büyümenin üç temel aşaması vardır: başlangıç, ölçek büyütme ve olgunluk. Bu aşamalardan her biri benzersiz engeller ve zorluklar teşkil etse de ölçek büyütme aşaması birçok kurucu için özellikle zorlu olabilir. Ölçek büyüttüğünüzde, başlangıç aşamasının çevikliğini atıyorsunuz, ancak olgunlaşma aşamasının istikrarını henüz elde etmediniz. Bu aşama ödün vermelerle doludur, bu nedenle hassas bir dengenin sağlanması gerekir. Bu zorluklar, özellikle de lider şirketlerinin hangi aşamadan geçtiğinin farkında değilse, hazırlıksız yakalanan kurucu veya CEO'yu gafil avlayabilir. Çevre dostu işletmeler için, bu tür firmalar karmaşık sorunlarla mücadele ettikçe bu zorluklar daha zor ve daha uzun sürebilir.

Dünya, iklim kriziyle mücadele etmek için bu çevre dostu işletmelerin başarılı olmasına ve çözümlerini belli bir ölçekte sunmasına ihtiyaç duymaktadır. Bu, Green for Growth Fonu (GGF) ve Avrupa'nın önde gelen alan odaklı erken aşama yatırımcılarından biri olan Rockstart tarafından başlatılan dört aylık bir ölçeklendirme programı olan Clim@ Scaler'ın arkasındaki vizyondur. Rockstart, hızlandırıcı programları ve yatırımlarıyla yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandıran ve gıda tedarik sistemimizi geliştiren yeni iş modellerinden ve yeni teknolojilerden yararlanma konusunda 10 yıldan fazla deneyime sahiptir.

Girişim, Güney ve Doğu Avrupa, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki enerji verimliliği, döngüsel ekonomi, kaynak verimliliği ve sürdürülebilir enerji çözümlerinde en yenilikçi ölçek artışlarını, işlerini büyütmeleri ve bölgelerinde genişlemeleri için desteklemektedir.

Clim@ Scaler Nedir?  

Ölçek büyütme aşamasını verimli bir şekilde kullanmayı desteklemek için, GGF ve Rockstart dört aylık bir ölçeklendirme programı tasarlamıştır.

Clim@ Scaler Programı, iş modeliniz, ağınız ve sermayeniz için başarılı bir şekilde ölçeklenmenize mâni olabilecek ana engelleri belirleyecek bir ihtiyaç değerlendirmesi ile başlar. Bu işlemden sonra program, belirlenen engelleri azaltmak ve net bir büyüme yolu açmak için uygun hale getirilecektir.

Program dört temel alana odaklanmaktadır: Hem teknik hem de ticari ölçeklendirmeye odaklanacak olan Rockstart rehberleri, 10 ila 100’den fazla çalışan sayısına ulaşan operasyonları ölçeklendirmiş deneyimli profesyonellerin ev sahipliği yaptığı Ustalık Dersleri, yerel pazar bağlamını anlayan GGF Teknik Destek Tesisi (TSF) ve son olarak enerji, tarım teknolojisi, döngüsel ekonomi ve gelişmekte olan teknoloji sektörlerinde aktif olan geniş bir kurumsal ortak ve yatırımcı ağıdır. Ayrıca ölçek büyütmeler yatırıma ihtiyaç duyduğundan, program son aşamasında bir yatırımcı ağı kurma ve sunum fırsatı sunar. GGF ve TSK, girişimlerin ölçeklendirilmesine ve çevre dostu çözümlerine katkıda bulunan hibe destekli teknik yardım projeleri aracılığıyla program sonrası seçilen işletmeleri de destekleyecektir.

Clim@ Scaler kimler içindir?

GGF, Güney ve Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki veya bu bölgelerde aktif olan etki odaklı ölçeklendirmeleri ve KOBİ'leri hedeflemektedir. Program, müşterileri ve gelirleri olan ve operasyonlarını büyütmek için yollar arayan işletmeler içindir. Clim@ Scaler için seçilen ölçek büyütmeler Nisan ayında duyurulacak, program kısa bir süre sonra başlayacak ve yaz boyunca devam edecektir.

Bu yolda başı çekmeye hazırsanız, işinizi ölçeklendirin ve Green for Growth Fonu ve Rockstart ile birlikte iklim krizini çözmeye yardımcı olun, Buraya Başvurun!

Önemli Tarihler:  

Son Başvuru Tarihi: 5 Nisan

Finalist Seçim Tarihi: 29 Nisan

Program Süresi: Mayıs başı- Ekim ortası

Final Yatırımcı Etkinliği: Ekim Ortası

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.