Software République Mobility 4.0 Challenge'ta öne çıkan girişimler

Dassault Systèmes, Atos, Orange, Renault Group, STMicroelectronics ve Thales güvenli, sürdürülebilir ve akıllı mobiliteyi hızlandırmak için Software République  kuluçka merkezini kurdu.
Software République Mobility 4.0 Challenge'ta öne çıkan girişimler

Dünyada son yıllarda şirketler, kurduğu girişimcilik birimleri ile mentorluktan hızlandırma programlarına kadar birçok alanda girişimcilik ekosistemine destek vermeye başladı. Bu bağlamda Dassault Systèmes, Atos, Orange, Renault Group, STMicroelectronics ve Thales güvenli, sürdürülebilir ve akıllı mobiliteyi hızlandırmak için Software République  kuluçka merkezini kurdu.

Nisan 2021'de kurulan merkezin öncelikli hedefleri arasında, seçilen girişimlerin projelerini hızlandırmak ve Software République üyelerinin açık inovasyonunu enerji, yeni mobilite hizmetleri ve bağlantılı araçlar olmak üzere üç tema altında zenginleştirmek yer alıyor. Merkezde 6 ila 18 ay boyunca çalışacak girişimlerin Software République'in en az iki üyesiyle bir proje oluşturması bekleniyor. Software République üyeleri ise bu süre zarfında girişimcilere ihtiyaç duydukları kaynakları sağlayarak, her birine özel oluşturulan destek programından yararlanmalarını sağlayacak.

Software République geleceğin mobilite çözümlerini ve sistemlerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu bağlamda düzenlediği Software République Mobility 4.0 Challenge adlı yarışması sonuçlandı. Öne çıkan şirketler ise şöyle sıralandı: 

Angoka, Akıllı Şehirler ve Mobilite için iletişim güvenliğini sağlamaya yönelik bir girişim. Donanım tabanlı çözümleri, ağdan bağımsız olarak güvenilir bağlantılar oluşturarak kritik makineler arası (M2M) iletişim bütünlüğünü ve veri kaynağını korumayı hedefliyor.

Geoflex, karada, denizde ve havada dört santimetreye kadar güvenli ve doğru konumlandırma elde etmek için GPS / GNSS uygulamalarını geliştiren bir servis operatörü. Geoflex; trenler, arabalar, gemiler, insansız hava araçları, akıllı telefonlar ve akıllı şehirlerdeki son teslimat etabı için evrensel hiper coğrafi konum sağlıyor.

Parcoor, doğrudan cihazlara dağıtılan yenilikçi gömülü tehdit algılama çözümleri geliştiricisi olarak konumlanıyor. Girişimin geliştirdiği çözümler, gerçek zamanlı olarak izlenen sistem temel verilerini ve son teknoloji, hafif, hızlı ve açıklanabilir makine öğrenimi algoritmalarını birleştiren yeni bir yaklaşıma dayanıyor. Böylece, yerleşik siber güvenlik ve potansiyel tehditlerin özerk, gerçek zamanlı algılanmasını sağlanıyor.

Vianova, yollardaki tehlikeli olayları veya belirli bölgelerdeki yüksek kaza risklerini gerçek zamanlı olarak belirleme ve bu olaylardan haberdar olma konusunda hem şehirlere hem de sürücülere fayda sağlayacak bir yol güvenliği algoritması geliştiren bir girişim olarak öne çıkıyor.

Wattpark, şarj cihazlarının “Airbnb”si olarak biliniyor. Şarj istasyonu sahiplerinin, şarj istasyonlarını paylaşmasına ve kiralamasına olanak tanıyan Wattpark, sürücülerin bir şarj istasyonunu bulmasına, ona bağlanmasına ve kolayca ödeme yapmasına da yardımcı oluyor. Start-up, elektrikli veya plug-in hibrit araç kullanma deneyimini stressiz hale getirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.