Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Nreal, 60 milyon dolar yatırım aldı

60 milyon dolarlık yatırım, Çin'in en önemli e-ticaret firmaları arasında bulunan Alibaba liderliğinde gerçekleşti.
Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Nreal, 60 milyon dolar yatırım aldı

Metaverse konseptinin yükselişi ile birlikte sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin daha fazla önem kazandığını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Artırılmış gerçeklik teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Nreal, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Nreal tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C+ serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. 60 milyon dolarlık yatırımın Çin'in en önemli e-ticaret firmaları arasında bulunan Alibaba liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Alınan 60 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Nreal'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 230 milyon dolara ulaştı. 

Nreal'ın yatırımcıları arasında ise Alibaba'nın yanı sıra Angel Plus China, NIO Capital, YF Capital, CICC, Kuaishou Technology, Everbright, China Growth Capital | CGC, Hongtai Capital Holdings ve Shunwei Capital gibi önemli firmalar da yer alıyor. 

2017 yılında Bing Xiao ve Chi Xu tarafından Çin'de kurulan Nreal, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip gözlükler geliştiriyor. Nreal'ın şu an için Light ve Air olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. Ürettiği gözlükler için bir pilot programa sahip olan Nreal'ın direkt olarak ürün satışına başlamadığını da ekleyelim. Şirketin kısa süre içinde artırılmış gerçeklik gözlüklerinin satışına başlaması da bekleniyor.

Nreal tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım Ar-Ge çalışmaları, yeni iş birlikler, yeni geliştiricilere ulaşma ve Japonya, Güney Kore, ABD, İspanya, Almanya gibi ülkelerde büyümek için kullanılacak. Alibaba'nın sanal ve artırılmış gerçeklik alanları için oldukça önemli bir yatırımcı olduğunu da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Alibaba, son 5 yıl içinde artırılmış ve sanal gerçeklik odaklı girişimlere toplamda 1 milyar dolar yatırım yaptı. Alibaba'nın yatırım yaptığı girişimler arasında sektörün en popüler isimlerinden olan ABD merkezli Magic Leap de bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.