Freelance çalışanlar için pazar yeri sunan Malt, Comatch'i satın aldı

Comatch'in danışmanlar ve alanında uzman kişiler için pazar yeri olarak konumlanması, Malt'ın tek bir satın alma ile yeni bir dikeye adım atmasını kolaylaştırıyor. 
Freelance çalışanlar için pazar yeri sunan Malt, Comatch'i satın aldı

Freelancer pazar yeri Malt, danışmanlar ve alanında uzman kişiler için pazar yeri olarak konumlanan Comatch'i satın aldı. Satın almanın finansal detayları henüz açıklanmadı. Yine de paylaşılan bilgilere göre satın alma için nakitin yanı sıra hisse takası gerçekleşeceği düşünülüyor. 

Malt'ın faaliyet alanı ve öne çıkan verileri

Malt'ın sunduğu pazar yerinin Avrupa'daki 340 bin freelancer'a ev sahipliği yaptığını belirtelim. Geçtiğimiz yıllarda Almanya, İspanya, Belçika, Hollanda ve İşviçre'ye açılan girişim, 40 bin şirkete hizmet veriyor. Malt'In müşterileri arasında Unilever, Lufthansa, Bosch, BlaBlaCar, L’Oréal ve Allianz gibi büyük şirketler de yer alıyor. 

Malt'ın satın alma motivasyonu

Fransa merkezli Malt, ağırlıklı olarak Almanya'da faaliyet gösteren Comatch'i satın alarak, Almanya'daki gücünü artırmayı planlıyor. Şimdiye kadar 134.1 milyon dolar yatırım alan Malt, yatırımın finansal gücünü satın alma yoluyla büyüme alanında kullanıyor. Hugo Lassiège ve Vincent Huguet tarafından 2013 yılında kurulan girişim, bu satın alma ile yüksek hedeflerini tutturmayı amaçlıyor. 

Şirketin 2024 yılı itibarıyla 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratmayı amaçladığını belirtelim. Bu bağlamda 2022 sonunda ekibe 150 kişinin ekleneceğini de belirtmekte fayda var. 

Comatch'in öne çıkan verileri

Bu noktada Comatch'in öne çıkan verilerine bakarak satın alma kararı hakkında içgörü sahibi olmak mümkün. Comatch 9 farklı pazarda 15 bin freelancer'a ev sahipliği yapıyor. Şirketin danışmanlar ve alanında uzman kişiler için pazar yeri olarak konumlanması ise Malt'ın yeni bir dikeye tek bir satın alma ile adım atmasını kolaylaştırıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.