Yasin Oral ile O An

"Girişimci ile O An" serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. Serinin ikinci bölümüne Paribu Kurucusu ve CEO'su Yasin Oral konuk oldu.

Girişimler başarıya ulaşana kadar ne gibi zorluklarla karşılaşıyor? Daha da önemlisi kurucular bu zorlukların nasıl üstesinden geliyor? "Girişimci ile O An" serisinde  başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. 

Serinin ikinci bölümüne Paribu Kurucusu ve CEO'su Yasin Oral konuk oldu. Yasin Oral'ın girişimcilik hikayesinden Paribu'nun kuruluşuna, ekip dinamiklerinden uygulama geliştirme süreçlerine, Paribu'nun dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Girişimci olmaya karar verildiği an sorulduğunda, Yasin Oral, girişimcilik yolculuğunun ortaokul yıllarına uzandığını paylaştı: 

"Tek bir an yok aslında. Çok geriye gitmek gerekebilir, belki ortaokul zamanlarına, mahalledeki arkadaşların bisikletlerini ücret karşılığı tamir ettiğim o dönemlere..."

Proje geliştirme süreçlerinden detaylı bir şekilde bahseden Yasin Oral, yayın ve karar süreçlerini şu ifadelerle aktardı:  

Projenin mükemmel bir şekilde hayata geçmesini beklerseniz, muhtemelen çok uzunca bir süre hayata geçiremezsiniz. 

Paribu'yu hayata geçimenin ardından, kısa süre içinde 30 bin kullanıcıya ulaştıklarını aktaran Yasin Oral, o yılın sonunda dünyanın en büyük 16. platformu olduklarını dile getirdi. Yasin Oral, bu durumun bir benzerini 2021'de yaşadıklarını belirtti. 2021'de 5,5 milyon kullanıcıya erişen Paribu'nun, günlük 500 milyon dolar işlem hacmine, yıl içerisinde ise 2 milyar dolar işlem hacmine ulaştığını açıkladı. Yasin Oral sözlerini şöyle devam ettirdi: 

"Biz bu işe başlarken, daha önce belki de içine girip baktığımız, refere aldığımız, "Bu kısmını şundan daha iyi yapmalıyız." dediğimiz bir çok global borsanın hacim olarak çok çok üstündeyiz."

Bunun akabinde proje ve iş geliştirme süreçlerinde mükemmeli aramaktan ziyade, bazı alanların yolda hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yasin Oral, röportajda Türkiye'de zamanından önce (early bird) bir girişim olmanın zorluklarını aktarırken, tüm bu zorluklara rağmen yola devam etmekten vazgeçmediğini ifade ediyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.