Web3 girişimi Unstoppable Domains, 1 milyar dolar değerleme ile yatırım almaya hazırlanıyor

Unstoppable Domains kripto dünyası için kullanıcı adı oluşturmanızı sağlıyor. 1 milyar dolar değerleme ile yatırım almaya hazırlanan girişim, bu yeni yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım almayı planlıyor. 
Web3 girişimi Unstoppable Domains, 1 milyar dolar değerleme ile yatırım almaya hazırlanıyor

Web3'e odaklanan dijital kimlik girişimi Unstoppable Domains 1 milyar dolar değerleme ile yatırım almaya hazırlanıyor. Girişim, şu anda hem yeni yatırımcı adaylarıyla hem de mevcut yatırımcılarıyla görüşme halinde. 1 milyar dolar değerleme ile sonuçlanması beklenen yatırım turu ise henüz kapanmadı. 

Bu noktada Unstoppable Domains'in yatırımcıları arasında Draper Associates, Coinbase Ventures, Protocol Labs ve Naval Ravikant'ın yer aldığını belirtelim. Girişim bu yeni yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım almayı planlıyor. 

Girişimin faaliyet alanı

Henüz bilmeyenler için Unstoppable Domains'in faaliyet alanından da bahsetmekte fayda var. Bradley KamBraden Pezeshki, Matthew Gould ve Bogdan Gusiev tarafından kurulan girişim, kullanıcıların merkeziyetsiz dijital kimlikler yaratmasına imkan tanıyor. Kullanıcılar, Unstoppable Domains ile kripto dünyası için kullanıcı adı oluşturabiliyor. 

Girişimin sitesine girdiğinizde .crypto, .coin, .bitcoin, .nft, .wallet ve .dao gibi uzantılar ile karşılaşıyorsunuz. Unstoppable Domains'ten alan adı almak, uzun cüzdan adreslerini kısaltmanızı ve anlamlı bir hale getirmenizi sağlıyor. Öte yandan adınız ve soyadınızdan oluşan bir adres almak, kripto dünyasının "anonim"liğini ortadan kaldırırken, güvenlik açıklarını da beraberinde getirebilir. Dolayısıyla kendi kimliğinizle ilişkilenmeyen bir alan adı tercih edebilirsiniz. Alan adları 5 dolardan başlayıp 750 dolara kadar ulaşıyor. 

Girişimin öne çıkan verileri

Sitede yer alan bilgilere göre; şimdiye kadar platformda 2.1 milyon alan adı kaydı yapıldı. Geçen yıl 240 binden fazla müşteriye ulaşan Unstoppable Domains, 53 milyar dolar gelir elde etti. 275'den fazla coin ve token'ı destekleyen girişim, 140'dan fazla entegrasyona ev sahipliği yapıyor. 

Unstoppable Domains'i destekleyen uygulamalar arasında Coinbase Wallet, Chainlink, OpenSea ve Blockchain.com yer alıyor. Girişim ayrıca Brave, Opera, Chrome, Firefox ve Edge tarayıcılarını destekliyor. Bu arada eğer bir blockchain uygulaması geliştirdiyseniz, entegrasyon için site üzerinden başvuru yapabiliyorsunuz. 

Hızlı büyüme gösteren girişim, farklı alanlarda iş fırsatları da sunuyor. Web3 alanına odaklanan geliştiriciler, şirketin iş ilanlarını inceleyebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.