Çoklu kanalda etkiyi görmek için bütünsel profillere daha çok ihtiyaç duyuluyor

Çoklu kanal deneyimi önemini korurken, bu deneyimin gerçekleşmesi için müşteri profillerinin daha sağlam temellere dayanması için de aksiyonların alınması gerekiyor.
Çoklu kanalda etkiyi görmek için bütünsel profillere daha çok ihtiyaç duyuluyor

Perakendede çoklu kanal - omnichannel - deneyimi artarken sektöre dijital olarak giren marka ve girişimler de bu yöndeki eforlarını artırmakta. Her ne kadar salgın dijital dönüşüm zorunluluğunu getirmiş ve alışkanlıklar bu yönde değişmiş olsa da bu dönemden önce de dijital ile mağazalar arasındaki dengenin değişmesi gerekliliği ortadaydı. 

Dijital kanaldaki satış deneyiminin sadece mağazalardan işlem yapan perakendecileri zorlaması, KVKK'nın müşteriyi korumak yönünde aldığı aksiyonların hem müşteri hem de perakendeci tarafında yarattığı değişiklikler ve cookie konuları nedeniyle çoklu kanalda yapılan değişikliklerin stratejileri daha çok etkilediğine uzun bir süredir şahit olmaktayız. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.