Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Rokid, 160 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren ve üreten Rokid, Seri C turda 160 milyon dolar yatırım aldı. Rokid, yeni yatırımı global genişlemenin yanı sıra araştırma ve geliştirmeye harcayacağını açıkladı. 
Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren Rokid, 160 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştiren ve üreten Rokid, Seri C turda 160 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin bu turdaki yatırımcılarının isimleri açıklanmadı. 

Rokid, 2014 yılında, Eric Wong ve Mingming Zhu tarafından Çin'de hayata geçirildi. Şirketin bilgisayar etkileşim teknolojisi, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin Ar-Ge'si ve YodaOS-XR işletim sistemine dayalı ekolojik yapı üzerine odaklanıyor. Şirket daha önce Temasek, IDG Capital, Credit Suisse, Haitong Security ve Vision Plus Capital gibi birçok şirketten yatırım aldı. Crunchbase verilerine göre Rokid'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise yaklaşık 380 milyon dolar. 

Konuşma tanıma, doğal dil işleme, bilgisayarla görme, optik görüntüleme, bilgisayar çipleri, donanım tasarımı ve diğer alanlara ilişkin araştırmalar yoluyla şirket, kullanıcı deneyimini etkin bir şekilde geliştirmek için son teknoloji yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini endüstriyel uygulamalarla birleştiriyor. Rokid'in ürünleri dünya çapında 70'den fazla ülke ve bölgede kullanılıyor.

Rokid'in AR gözlüğü Rokid Glass 2, 96 gram ağırlığında ve sekiz saate kadar dayanıyor. Gözlüklerin, Rokid'in sergiler, endüstriyel üretim, eğitim ve diğer senaryolara uygun, kendi geliştirdiği tüm sesli işletim sistemi ile donatıldığı belirtiliyor. Dahili NPU sinir ağı işleme çipi ile gözlükler, veri işleme, görüntü elde etme ve nesne tanımada güçlü performans sergiliyor. Gözlük, veritabanında mevcut halde bulunan 300 bin resim ile çeşitli senaryoların ihtiyaçlarını karşılamak için herhangi bir nesneyi 0,2 saniye gibi kısa bir sürede tanıyabiliyor.

Yaklaşık 380 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren Rokid, yeni yatırımı global genişlemenin yanı sıra araştırma ve geliştirmeye harcayacağını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.