Amazon, 100 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de lojistik üssü kuracak

Artan müşteri talebini karşılamak için çalışmalarına başlayan Amazon, Türkiye’deki ilk lojistik üssünü sonbaharda açacağını duyurdu.
Amazon, 100 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de lojistik üssü kuracak

Günümüzün en önemli e-ticaret firmaları arasında yer alan Amazon'un 2018 yılında ülkemizde resmen hizmet vermeye başladığını sizlere aktarmıştık. Artan müşteri talebini karşılamak için çalışmalarına başlayan Amazon, Türkiye’deki ilk lojistik üssünü sonbaharda açacağını duyurdu.

Amazon tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu lojistik üssü için 100 milyon doların üzerinde yatırım yapılacak.  İstanbul'da açılacak olan Amazon'un lojistik üssünün bir yıl içinde bini aşkın çalışan için istihdam yaratması da hedefleniyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Türkiye’de 2018 yılında hizmete giren Amazon.com.tr'nin, bugüne kadar 500’ü aşkın kişiye istihdam yarattığını da hatırlatalım. Kısacası toplamda 4 yıl içinde Amazon Türkiye'nin ülkemizde yarattığı istihdam 1500 seviyelerine ulaşacak.

Tuzla’da kurulacak yeni Amazon Lojistik Üssü için mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem (IT) gibi merkez fonksiyonları için işe alım süreçlerine başlayan Amazon, müşteri hizmetleri ve lojistik ekipleri için alımlar ise önümüzdeki aylarda başlayacak. Amazon'un halihazırda dağıtım hizmetlerini sağlayan iş ortakları ile çalışmaya devam edeceğini de paylaşalım.

Türkiye’deki ilk Amazon lojistik üssünün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenlerininde altını çizmek istediğini belirten Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego, tatmin edici ücret ve yan haklar ile modern ve güvenli bir çalışma ortamı sunarak bir yıl içinde yaratacakları bini aşkın yeni iş fırsatı için son derece heyecanlı olduklarını paylaştı.

Amazon'un 100 milyon dolarlık lojistik üssü ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.