Elektrikli araç şarj istasyonları için 20 milyon TL'ye kadar destek sunulacak

Elektrikli şarj istasyonları için devlet tarafından sağlanacak olan yeni bir destek Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Elektrikli araç şarj istasyonları için 20 milyon TL'ye kadar destek sunulacak

Otomotiv pazarının geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Elektrikli otomobillerin kullanımının artması ile birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının da önemi arttı.

Elektrikli şarj istasyonları için devlet tarafından sağlanacak olan yeni bir destek Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, elektrikli araç şarj istasyonu için yapılacak olan yatırımların yatırım bedelinin yüzde 75'ine ve 20 milyon TL'ye kadar destek sunacak. Söz konusu 20 milyon TL'ye varan desteğin geri ödemesiz şekilde sunulacağını da ekleyelim.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan bu destekten yararlanan işletmeler için işletme gideri desteği uygulanmayacağını da ekleyelim. Yatırım bedelinin yüzde 75'ine ve 20 milyon TL'ye kadar olan destek haricinde diğer teknolojik ürün yatırımları için 10 milyon TL'ye kadar destek de verilecek.

Edindiğimiz bilgilere göre Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan veya TÜBİTAK tarafından onaylanan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlara da proje bedelinin yüzde 60'ına ve 10 milyon TL'ye kadar geri ödemesiz destek sağlanacağını da belirtelim.

Firmaların talep etmesi halinde makine ve teçhizat desteği kapsamında tanımlanan destek tutarının yüzde 25'ine kadar teminat karşılığında ön ödeme de yapılabilecek. Gerçekleşen düzenlemeyle birlikte makine ve teçhizat üzerinde çalışan yazılım giderleri de destekleme kapsamına dahil edildi.

Makine ve teçhizat desteği sağlanacak yatırım projeleri için destek süresi, Sanayi Bakanlığı ile işletme arasında yapılan sözleşmenin imza tarihinden başlayarak en fazla 36 ay olarak belirlendi. Uygun görülmesi halinde bir defaya mahsus olarak 6 aya kadar ek süre verilebileceğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.