Layer2 çözümü Optimism, Andreessen Horowitz ve Paradigm liderliğinde 1.65 milyar dolar değerleme ile yatırım aldı

Optimism, B serisi yatırım turunda Andreessen Horowitz ve Paradigm liderliğinde 1.65 milyon dolar değerleme üzerinden 150 milyon dolar yatırım aldı.
Layer2 çözümü Optimism, Andreessen Horowitz ve Paradigm liderliğinde 1.65 milyar dolar değerleme ile yatırım aldı

Ethereum ölçekleme girişimi Optimism, B serisi yatırım turunda Andreessen Horowitz ve Paradigm liderliğinde 1.65 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 150 milyon dolarlık bu yatırım ile birlikte son zamanlarda ethereum Layer2 girişimlerine gösterilen ilgiden Optimism de nasibini almış oldu.

Layer2 girişimlerin değeri

2. katman platformlarındaki blokzincirlerde tutulan 5,75 milyar dolar ile Toplam Kilitlenen Değerin devasa bir artış gösterdiğini ekleyelim. Bu bağlamda Optimism'in de Toplam Kilitlenen Değer metriğinde yarım milyar dolara ulaştığını belirtmekte fayda var. 

Bu alanda pazar lideri ise yaklaşık 3 milyar dolar ile Offchain Labs’in Arbitrum projesi. Arbitrum, Ethereum akıllı sözleşmelerinin özelliklerini artırmak için tasarlandı. Ürünün geliştiricisi Offchain Labs'in yatırımcıları arasında Lightspeed Venture Partners, Coinbase Ventures, Pantera, Compound ve Blocknation yer alıyor. Şirket, şimdiye kadar 123.7 milyon dolar yatırım aldı. 

Optimism'in detayları

Aslına bakarsanız, Optimism, kamu yararına bir kurum olması ile pazardaki rakiplerinden ayrışıyor. Açık kaynak kod temeli ise Optimism'in ilgi gören çatallanmalarına katkıda bulunuyor. 

Optimism CEO'su Jinglan Wang, elde ettikleri geliri, Ethereum'da kamu yararına özellikler geliştirmek için kullandıklarını belirtiyor. Wang, merkeziyetsiz olmanın ötesinde, topluluğa merkeziyetsizlikle uyumlu teşvikler yarattıklarını göstermek istediklerini belirtiyor. 

Optimism, bir yıdan fazladır kamuya açık bir şekilde ana ağda (mainnet) çalışıyor. Ana ağda çalışan Optimism'in kodunda 3 çatallanma gerçekleşti ve binlerce kontrat üretildi.

Optimism, "Bedrock" sürümü ile işlem maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. EIP4844'e katkıda bulunan ekip, protokolün işlem ücretlerini 100 kat azaltacağını düşünüyor. 

Ayrıca kurum, yatırım turundan elde ettiği finansmanı ekibini genişletmek için kullanacak. Optimism, dünya çapında mühendisler, EIP yazarları ve Casper, plasma ya da Bitcoin'in Lightning Network'ünde ölçeklenmeye odaklanan mühendisler arıyor. Optimism'de pazarlama, operasyon ve finans alanında açık pozisyonlar da mevcut

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.