Healthtech kategorisinde 2021'de neler oldu?

Healthtech kategorisi 2021 senesinin en çok büyüyen alanlarındandır. Uzaktan tedavi, telesağlık, giyilebilir cihazlarla takip, hatta fitness aletlerinin yükselişi derken sene oldukça verimli kapandı.
Healthtech kategorisinde 2021'de neler oldu?

2021 sene sonu raporları hazırlanırken sağlık alanındaki girişimlerin de yatırımlar açısından geçen senenin en çok büyüyen sektörlerinden biri olduğunu görüyoruz. Ortalama 7 - 8 yaş arasındaki bu girişimlerin değerlemesi de 2019'dan beri artış göstermekteydi. Salgın öncesinde genel sağlık, ilaç geliştirme ya da biyoteknoloji gibi alt kategorilerin ağırlıkta olduğu sektörde geçtiğimiz sene itibariyle artışın bireysel uygulamalardan kaynaklandığını görmekteyiz. 

Bir yandan uzaktan tedavinin artması bir yandan giyilebilir cihazlarla takibin yaygınlaşması, bir yandan da farklı problemler için özelleştirilmiş tedavilere ihtiyaç duyulması da sektörün büyümesinde büyük etkili oldu. Oscar Health ve Ro gibi healthtech'ler aslında bu çeşitlenmeyi bir süredir sunmaktaydı ancak geçtiğimiz sene yerleşmiş sağlık kuruluşlarında da dönüşüm ihtiyacı daha çok dile getirilmeye başlayınca sektörün de bu değişikliğe yönelik değiştiğini görüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.