AirTag rakibi Tile'dan istenmeyen takipleri önleme özelliği: Scan and Secure

Tile kullanıcıları, Scan and Secure özelliği ile izleyicileri olup olmadığını görmek için tarama yapabilecek. Tile, tam taramanın tamamlanmasının ve en doğru sonuçlara ulaşmanın 10 dakika kadar sürebileceğini söylüyor.
AirTag rakibi Tile'dan istenmeyen takipleri önleme özelliği: Scan and Secure

Son dönemde Apple'ın kayıp eşyaları, anahtarları hatta evcil hayvanları bulmaya yarayan AirTag ürünü bir hayli gündemde. Ancak bu işi Apple'dan önce yapan bir şirket var; Tile. Aslında Webrazzi okuyucuları yakından bilecektir, ancak bilmeyenler için Tile'ın yaptığı işi kısaca özetleyelim.

Tile, kare şeklindeki bir akıllı konumlandırma aygıtı. Tile uygulamasını telefonunuza indiriyor ve iki farklı boyuttaki Tile'ı anahtarlığınıza, cüzdanınıza veya başka bir nesneye iliştiriyorsunuz. Eğer Tile'ı taşıyan nesne yakın çevrenizde ise hemen telefonunuz üzerinden bildirim göndererek Tile cihazının ses çıkarmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylece kaybettiğiniz veya kaybettiğinizi sandığınız nesneyi bulabiliyorsunuz. 

İstenmeyen takipçilerden kurtulmak mümkün olacak

Tile, AirTag gibi ürünler her ne kadar kullanıcını yararına olsa da kimi zaman istenmeyen durumlar da yaşanabiliyor. Örneğin; kişilerin istemedikleri takipçileri olabiliyor, ki bunun ne kadar korkunç olabileceğini az çok tahmin ediyorsunuzdur. Tile, bu nedenle "Scan and Secure" adlı yeni bir özelliği yayına aldı. Bu özellikle Tile kullanıcıları izleyicileri olup olmadığını görmek için bir tarama yapabilecek. Tile şimdi, hem iOS hem de Android kullanıcılarına istenmeyen etiketleri kontrol etme olanağı sunuyor.

Scan and Secure için Tile uygulamasının son sürümüne sahip olmak şart

Scan and Secure'u kullanmak için kullanıcıların Tile uygulamasının en son sürümüne sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca mobil cihazlarında bluetooth, konum veya konum servisleri ile kesin konum'un açık olarak ayarlanması şart. Tile, özelliğin çalışması için bu veya diğer izin ayarlarını değiştirmeleri gerektiğinde kullanıcılara mobil uygulama içinde taleplerinin sorulacağını söylüyor.

Doğru sonuçlara ulaşmak 10 dakikayı bulabiliyor

Tarama işlemi, insanların kendilerine yakın olan bir Tile cihazını bulmasına izin verecek hassas bir bulma aracı sunmuyor. Bunun yerine Tile, kullanıcıların çalışmak için orijinal konumlarından belirli bir mesafeyi yürümek veya hatta araba kullanmak zorunda kalacaklarını belirtiyor. Tile, tam taramanın tamamlanmasının ve en doğru sonuçlara ulaşmanın 10 dakika kadar sürebileceğini söylüyor.

Güncellemeden sonra yeni kullanıcılar, özelliğe erişmek için uygulamanın Oturum Açma ekranının sağ üst köşesindeki yeni Scan (tara) simgesine dokunacak. Mevcut kullanıcılar, uygulamanın ayarları aracılığıyla Scan and Secure'a erişebilecek.

Apple'da Android için benzer bir uygulama mevcut ve bu uygulama ile kullanıcıların kötü niyetli AirTag izleyicilerini de taramasına olanak tanınıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.