Teknosa, pazaryeri iş modelini hayata geçirdi

Fiziksel mağazaları olan dijital bir platforma dönüşüm adımlarını hızlandıran Teknosa, gerçekleştirdiği bir basın toplantısı ile pazaryeri iş modelini hayata geçirdiğini duyurdu.
Teknosa, pazaryeri iş modelini hayata geçirdi

E-ticaret markaları ve perakendecilerin büyük pazaryerleri ile rekabet içine girmeye başladığını ve ülkemizin önemli teknoloji perakendecilerinden olan Teknosa'nın pazaryeri açmaya hazırlandığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Fiziksel mağazaları olan dijital bir platforma dönüşüm adımlarını hızlandıran Teknosa, gerçekleştirdiği bir basın toplantısı ile pazaryeri modelini hayata geçirdiğini duyurdu. Teknosa, web sitesinde yer alacak yeni satıcılarla birlikte teknolojiye ürünlerinin satışını gerçekleştirecek. Kısacası Teknosa.com, bu hamle ile birlikte teknoloji ürünlerinin satıldığı bir pazaryerine dönüşmüş oldu.

Bu yıl sektörlerinde bir ilki gerçekleştirerek, dönüşüm yolculuklarına önemli kilometre taşlarından biri olan pazaryeri iş modelini müşterileri ile buluşturduklarını belirten Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Timur, Teknosa pazaryeri modelini uzmanlıklarına paralel olarak tüketicilerin tüm teknolojik ihtiyaçlarına en kapsamlı şekilde cevap verecek biçimde tasarladıklarını da aktardı.

Edindiğimiz bilgilere göre Teknosa, müşteri odaklı dönüşüm ve dijitalleşme için bu yıl geçen yılın 2,5 katına yakın 169 milyon TL’lik bir yatırım yapmayı hedefliyor. Teknosa'nın pazaryeri ile daha fazla değer yaratmayı ve 3 yıl içinde e-ticaret hacmini 5 katına çıkarmayı planladığını da ekleyelim.

Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgi tarafından aktarılan bilgilere göre ise şirket, bu senenin sonuna kadar teknosa.com’daki ürün sayısını 20 katına çıkarmayı hedefliyor. 3 yıl sonunda teknosa.com’da müşterilere sunulan ürün çeşitliliği ise en az 400 bine ulaşacak.

18 milyonu aşkın kayıtlı üyesi bulunan Teknosa'nın pazaryeri modeli ile başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.