Google'dan teslimat operasyonları için iki yeni çözüm: Last Mile Fleet Solution ve Cloud Fleet Routing API

Google, işletmelerin teslimat operasyonlarını optimize etmesine yardımcı olacak iki yeni aracını tanıttı.
Google'dan teslimat operasyonları için iki yeni çözüm: Last Mile Fleet Solution ve Cloud Fleet Routing API

E-ticaretin büyümesine paralel olarak teslimat sektörü de her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu konuda çalışmalar yapan firmalar arasında katılan Google, işletmelerin teslimat operasyonlarını optimize etmesine yardımcı olacak iki yeni aracını tanıttı.

Google tarafından kullanıma sunulan araçlardan ilki Last Mile Fleet Solution. Google'ın Harita servisinin bir parçası olarak kullanıma sunulan Last Mile Fleet Solution, haritalar ile entegre bir şekilde çalışıyor. Last Mile Fleet Solution'ın temel amacı ise siparişten teslimata kadar gerçekleşen tüm süreci optimize etmek. Last Mile Fleet Solution çözümünün ana hedefi ise nakliye masraflarını düşürmek.

Google'ın sunduğu ikinci araç ise Google Cloud içinde yer alan Cloud Fleet Routing API. Cloud Fleet Routing API çözümü teslimat araçlarından oluşan filoların gerçek zamanlı olarak rota planlaması yapmasına ve bu sayede zamandan tasarruf sağlamasını hedefliyor.

Google Haritaların rota verileri ile entegre bir şekilde çalışacak da olan Cloud Fleet Routing API, teslimatlar için en uygun rotaları oluşturacak. Last Mile Fleet Solution'ın bugün itibarıyla kullanıma sunulduğunu da ekleyelim. Cloud Fleet Routing API aracı ise yılın ikinci çeyreğinde genel kullanıma sunulacak.

Google'ın teslimat çözümleri, adres bulma, rota oluşturma, navigasyon desteği, teslimat takibi ve teslimat filosunun genel performansı ile ilgili veriler sunma gibi özelliklere de sahip olacak. Last Mile Fleet Solution ve Cloud Fleet Routing API çözümlerinin kurumsal odaklı araçlar olduğunu ve şu ana kadar herhangi bir fiyat bilgisinin paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.