Enerji sektörüne odaklanan PowerDev, Keiretsu Forum Türkiye öncülüğünde 2,15 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

PowerDev tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,15 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Gerçekleşen yatırımın çoğunluğunun Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından geldiğini de ekleyelim.
Enerji sektörüne odaklanan PowerDev, Keiretsu Forum Türkiye öncülüğünde 2,15 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Enerji alanındaki büyük veriyi toplayıp düzenleyen ve hedef müşterilerine SaaS olarak iç görü sağlayan PowerDev, yatırım aldığını duyurdu. PowerDev tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,15 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Gerçekleşen yatırımın çoğunluğunun Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından geldiğini de ekleyelim. PowerDev'in ne kadar yatırım aldığı ise paylaşılmadı.

Enerji piyasası büyük verilerini birden çok kaynaktan birleştiren PowerDev, kullanıcılarına SaaS veri analiz aracı sağlıyor. Kuzey Amerika pazarında hizmet vermeye başlayan ve yaklaşık bir yıl içinde geliştirilen PowerDev'in, yüz binin üzerinde enerji noktasından gerçek zamanlı veri akışı sağlayarak enerji proje geliştirme, batarya yatırımı ve enerji ticareti alanlarında iç görü ve tahminleme araçları sunduğunu da ekleyelim

2021 yılında ABD merkezli olarak Mustafa Köroğlu ve Mehmet Ötkün tarafından kurulan PowerDev, aldığı yatırımla birlikte çok daha hızlı bir şekilde pazarda yer almayı hedefliyor.

2023 yılında Kuzey Amerika pazarında çok hızlı bir büyüme hamlesi başlatabilmek için 2022 yılını, ekipleşme, başta batarya modülü olmak üzere ürünü tamamlama ve yoğun satış süreciyle geçirecek olan PowerDev, 2023 yılının ilk yarısında büyük bir yatırım almayı hedefliyor.

Kuzey Amerika'daki toplam 10 ISO/RTO'a (Independent Service Operator/Regional Transmission Organization) sistem entegrasyonunu da tamamlayan PowerDev, 10 yıllık tarihsel veriyi toplamayı başardı. Yüz bin üzerindeki enerji noktasından gerçek zamanlı veri akışı sağlayan girişim, 400'ün üzerinde API ve muhtelif bağlantı yöntemleriyle günlük yüz milyonlarca satırlık data topluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.